Autor: Harro Puusild • 29. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Radius Machining investeeris uude torupainutuspinki

Radius Machiningu juht Veljo Konnimois mullu uue tehase avamisel.
Foto: Tööstusuudised.ee
Metallitööstus Radius Machining sai eelmisel nädalal kätte 300 000 eurot maksnud torupainutuspingi. Uue ärisuuna abil loodab ettevõte juba tänavu käivet enam kui 50% võrra kasvatada.

Radius Machining on käivitamas uut ärisuunda ja keskendub edaspidi ka hüdraulika jõul toimivatele seadmetele.  

Ettevõtte juht ja omanik Veljo Konnimois ütles tööstusuudised.ee-le, et eelmisel nädalal jõudis kohale torupainutuspink Herber 310s, mis võimaldab tarnida hüdraulika jõul toimivatele seadmetele muuhulgas ka torustikke. „Investeeringu suurusjärk on koos vajalike tarvikutega 300 000 eurot. Lisaks investeerisime uue osakonna sisseseadesse ja laovarudesse ca 200 000 eurot,“ avaldas Konnimois.

„Hetkel oleme võimelised lisaks lihtsatele otsikutele tootma hüdraulikas kasutatavaid jäikasid toruühendusi ja keskmäärimissüsteemide torustikke,“ jätkas Konnimois ja lisas, et uue servoelektrilise CNC-seadmega on ettevõte võimeline tegema paindeid torudele läbimõõduga 8-38 mm. „Teeme asju endale omasel viisil, mille märksõna on CNC.“

Konnimois märkis veel, et uue valdkonna käivitamine algas küll juba möödunud aasta algul, kuid idee tasandil oli mõte laual juba ammu enne seda. „Soome allhankemessilt Alihankinta 2017 saadud tagasiside põhjal langetasime lõpliku otsuse.“

Uus torupainutuspink jõudis Radius Machiningu tehasesse möödunud nädalal Rootsist. „Uuel seadmel valmistatud toodangu testpartiid käisime ise Rootsis valmistamas. Herberi – hüüdnimega Emma 2 – lülitame täisvõimsusel tööle juba paari kuu jooksul,“ märkis ta.

Veel rääkis Konnimois, et seadmel saab olema ettevõtte tulemustele suur mõju. „Tänu uue valdkonna lisandumisele suudame pakkuda rohkem lisaväärtust oma klientidele ja laiendada kogu masinaehituse haaret. Juba sel aastal ootame olulist lisas ettevõtte kasvule ja pikka sammu püstitatud eesmärkide suunas,“ sõnas ta ja lisas, et kui 2017. aastal oli ettevõtte müügitulu 3,8 miljonit eurot, siis tänavu plaanitakse ületada 6 miljoni piir.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077