Autor: Tööstusuudised.ee • 6. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toidusektori ekspordi tegevuskava annab ekspordile strateegilise lähenemisnurga

Maaeluminister Tarmo Tamm.
Foto: Urmas Glase
Teisipäeval peeti Maaeluministeeriumis ekspordinõukogu teine koosolek, kus arutati toidusektori ekspordi edendamise tegevuskava.

Koosolekut juhtinud maaeluminister Tarmo Tamm ütles, et Eesti tootjad on siseturu vajaduste rahuldamisega hästi hakkama saanud, seetõttu on tulude kasvatamisel parem perspektiiv orienteeruda kõrgema lisandväärtusega toodete ekspordile ning sellele eesmärgile sündiv ekspordi edendamise tegevuskava ka keskendub.

Minister avaldas rahulolu, et nõukogu liikmed ning neid toetavad spetsialistid on oma tegevuskavale keskendunud ülesannet võtnud tõsiselt ning strateegiliseks visiooniks kujuneva kava koostamine püsib graafikus ja on aasta lõpuks valmis.

„Plaanide elluviimisel on suur roll ka paindlikul, töökohapõhisele praktikale tugineval erialasel haridusel, et tagada spetsialistide pealekasv, kes kindlustavad toidusektori pikemaajalise jätkusuutlikkuse ka põlvkondade vahetumisel,“ viitas minister vajadusele näha laiemat pilti.

„Ekspordisektorile suurema ja stabiilsema sissetuleku tagamiseks on vaja rohkem tegeleda  tootearendusega, investeerida innovaatilistesse tootmisseadmetesse, parandada müügioskusi, laiendada väliskontaktide võrgustikku ja pöörata suuremat koostööd tehes Eesti ettevõtlusmaastiku väiksus ekspordieeliseks,“ selgitas minister Tamm.

Eesti toidusektori senist eksporti iseloomustab orienteeritus lähiturgudele ning tooraine ja madala lisandväärtusega kaupade suur osakaal. Seetõttu on Maaeluministeeriumi koostatud eksporti toetavate tegevuste  ettepanekud keskendunud Eesti toidusektori ekspordi struktuuri edendamisele kõrgema lisandväärtusega toodete ekspordi suunas. Ekspordinõukogult oodatakse tegevuste analüüsimist ning nende kohta ettepanekute tegemist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077