Autor: Tööstusuudised.ee • 29. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narva Tööstusparki kerkib pulbervärvide tehas

Narva Tööstusparki kerkiv uus tehas.
Foto: SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus
Venemaa värvitööstusettevõtte Primatek laiendab tootmist ja rajab Narva Tööstusparki pulbervärvide tehase. Narva tootmisüksus on plaanis käivitada 2018. aasta suvel.

Ettevõtte peadirektori Dmitri Dron sõnul on tootmise laienamine Eestisse osa firma uutele turgudele sisenemise strateegiast.

“Ettevõte peab efektiivseimaks mooduseks Euroopa Liidu turule sisenemiseks oma tootmisüksuse rajamist Eesti territooriumil. Tehase asukohaks ei valitud Narvat juhuslikult, lähedal on kahe suure majandusruumi-vaheline piir, ettevõtte Peterburis asuv peakontor on kahe tunni autosõidu kaugusel ja Narva Tööstuspargis on loodud sobiv keskkond, s.h. välja ehitatud kogu vajalik taristu, projekti kiireks käivitamiseks. 2018 aastal alustame Eesti ettevõttes Primatek Coatings OÜ valmistatud pulbervärvide müügiga. Tehase võimsus on 6000 tonni aastas ja tootevalikus üle 300 nimetuse,” ütles Dron pressiteates.

Ettevõtte toodanguks on kõrgtehnoloogilised pulbervärvid, vedelad värvid ja –lakid, mida kasutatakse metallitööstuses, ehituses ja sisekujunduses. 

SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus juhatuse liikme Teet Kuusmiku sõnul on uued tööstusinvesteeringud Ida- Virumaa jaoks olulise tähtsusega. Uute ettevõtete tehnoloogiad on kaasaegsed ja innovaatilised. Kaasnevad uued töökohad on seetõttu kõrgema lisandväärtusega ning omavad positiivset mõju tööpuuduse vähenemisele.

"Investeeringud planeeritud kolmes järjestikuses etapis. Esimene etapp on ca 3000 m2 ja investeeringud 3 miljonit eurot," ütles Kuusmik tööstusuudised.ee-le. 

SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendusel on Ida-Virumaal neli arendusprojekti: Narva Tööstuspark, Jõhvi Äripark, Kohtla- Järve Tööstuspark ja Kiviõli Äripark. Vajaliku infrastruktuuri rajamiseks on tänaseks investeeritud ligi 8 miljonit eurot, osaliselt on projekte kaasfinantseerinud EAS-i Piirkondade Konkurentsivõime Tugevdamise toetusmeetmest. Suurima, Narva Tööstuspargi pindala on 135 ha, mille 74 krundist on eraettevõtted tänaseks omandanud 28. Erasektori poolt on viimasel 4 aastal teostatud viis uut investeeringut, kogumahus üle 60 miljoni euro ja loodud on üle 400 uue töökoha.

SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus huvi on meelitada Ida-Virumaale uusi tööstusliku taustaga välisettevõtteid läbi sobiva ettevõtluskeskkonna kujundamise, arendusprojektide ettevalmistamise ja aktiivse promotsiooni. Viimasel kahel aastal on välisfirmade huvi Ida-Virumaa vastu kiiresti kasvanud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077