Autor: Tööstusuudised.ee • 16. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stera Saue noortele: haridusega inimesed saavad tööstuses head palka

Stera Saue tegevjuht Veiko Vaher.
Foto: Raul Mee
Tööstuses vajatakse jätkuvalt hea haridusega inimesi ja neile makstakse ka head palka, julgustas metallitööstuse Stera Saue tegevjuht Veiko Vaher kolmapäeval toimunud seminaril „Talent 4.0“ noori tööstuse poole vaatama.

Veiko Vaher selgitas ettekandes „Miks siduda oma karjäär tehnoloogiavaldkondadega?“, et viimase kümne aastaga on tööstuses palju muutunud. „Oleme jõudnud olukorda, kus meil on uus kaasaegne tootmishoone ja ei ole vahet, kas töötada kallis kesklinna büroos või tootmises – valgus ja müratase on kõik uuel tasemel,“ selgitas Vaher seminari kuulama tulnud õpilastele.

„Küsimus on ka mõtteviisis ehk kus ja kuidas me töötame. Nii juhtide kui töötajate mõtteviis on muutunud – tahame, et meie keskkond oleks puhas ja korras ning tootmises oleks mugav ja mõnus töötada,“ jätkas ta.

Kindel töö ja hea palk kõlavad töökuulutustes Vaheri sõnul juba klišeena, samas tööstusettevõtted ei osale enam ammu aruteludes, kus räägitakse miinimumpalga tasemest või töönädala pikkusest. „Meie palgatase on ammu üle keskmise, me ei maksa kellelegi miinimumpalka ja meil on rohkem tööd, kui ära jõuame teha,“ julgustas ta noori tööstuse poole vaatama.

Veel märkis Vaher, et kui Stera endale näiteks haldusinimest otsis, siis tuli kümneid avaldusi magistriharidusega inimestelt, kes kandideerivad, sest selles ametis pole vaja tehnilist haridust. „Nad küsivad 1000 eurot palka. Kui otsin inseneri, siis tuleb kümme avaldust, kus palganõue kaks korda suurem,“ selgitas ta.

„Selles valdkonnas vajatakse jätkuvalt hea haridusega inimesi ja neile makstakse head palka,“ toonitas Vaher. „Kui kunagi oli tööstuses tolmune ja keskkond ei olnud väga kutsuv, siis nüüd on töötingimused head. Tööstuses on ka pidev areng – areneb tehnoloogia, inimene, ettevõte. Igav ei hakka.“

Kolmapäeval, 15. novembril toimus tööstusmessil Instrutec 2017 noortele suunatud seminar „Talent 4.0“, kus tutvustati tööstussektori võimalusi.

Instrutec toimub 15.-17. novembril Eesti Näituste messikeskuses.  

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077