Elektritootmine oli augustis languses, tarbimine kasvas

Kõrgepingeliinid.
Kõrgepingeliinid.

Eesti elektritoodang vähenes augustikuus aasta varasemaga võrreldes 15 protsenti, moodustades kokku 855 gigavatt-tundi. Tootmine taastuvatest allikatest vähenes viis protsenti 118 gigavatt-tunnini ja tootmine mittetaastuvatest allikatest 16 protsenti 737 gigavatt-tunnini.

Elektritarbimine moodustas kokku 625 gigavatt-tundi, kasvades aasta varasemaga võrreldes kaks protsenti. Taastuvatest allikatest toodetud elektri osakaaluks sisemaisest tarbimisest kujunes 16,7 protsenti. Kuu kokkuvõttes ületas kohalik tootmine elektritarbimist 231 gigavatt-tunni ulatuses, teatas Elering. 

Elektri kaubanduslik import kasvas mullusega võrreldes ligikaudu poole võrra 185 gigavatt-tunnini. Elektri kaubanduslik eksport vähenes samal ajal 18 protsenti, moodustades kokku 416 gigavatt-tundi. Elektri impordist 95 protsenti tuli läbi Eesti-Soome ühenduste ja viis protsenti Eesti-Läti ühenduste kaudu. Elektri ekspordist 82 protsenti läks Lätti ning ülejäänud 18 protsenti Soome. Kuu lõpu seisuga moodustas Eesti elektrikaubandusbilansi netoeksport kokku 231 gigavatt-tundi.

Baltikumi summaarne tootmine vähenes möödunud aasta augustiga võrreldes kuus protsenti, samal ajal kui tarbimine kasvas kaks protsenti. Kolme riigi elektribilansiks kujunes defitsiit 608 gigavatt-tunni ulatuses, mis teeb 30 protsenti Baltikumi augustikuu kogutarbimisest.

Põhjamaades kasvas tootmine kolm ja tarbimine ühe protsendi. Augustikuu bilanss oli 583 gigavatt-tunniga ülejäägis.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara