Autor: Tööstusuudised.ee • 26. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õlleliidu kommentaar rahandusministeeriumi väidetele

Foto: Pixabay
Eesti Õlletootjate Liit esitas kommentaari rahandusministeeriumi väidetele piirikaubanduse statistika kohta.

Kommentaaris esitas liit oma seisukohad järgnevalt: 

1) Toiduliidu kogutud piirikaubanduse statistika tugineb alkoholitootjate ja maaletoojate 2017. esimese poolaasta reaalsetele müüginumbritele, mille alusel väidame, et piirikaubandus on kasvanud hüppeliselt ning ainuüksi õlletooteid on 2017. aasta esimesel poolaastal müüdud 7,1 miljonit liitrit lõunapiiril. Ühtlasi tuginevad ka prognoosid reaalsetele müüginumbritele. On kahju kui rahandusministeerium ei usalda oma tootjaid ja nende müügiandmeid.

2) Ei ole võimalik Läti maksulaekumistest välja eraldi lugeda piirikaubandusega seonduvat, seega ei ole võimalik väita Läti maksulaekumistele tuginedes, et piirikaubandus ei kasva. 

3) Kui rahandusministeerium räägib piirikaubanduse tõttu ära jääva maksutulu puhul aktsiisist, siis Toiduliidu kogutud andmete hulka on arvestatud ka saamata jääv käibemaks. Tuginedes tootjate ja maaletoojate reaalsetele müügiandmetele väidame, et Eesti Vabariigil jääb käesoleval aastal kokku saamata 68 miljonit eurot aktsiisi- ja käibemaksu ning 2018. aastal on saamata jääv maksutulu juba oluliselt suuremates suurusjärkudes.

Eesti Õlletootjate Liit (Õlleliit) on Eesti õlletootjate huve esindav organisatsioon, mille liikmed on AS A.Le Coq ja Saku Õlletehase AS. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077