20. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raul Kirjaneni firma teenis üle miljoni euro kasumit

Raul Kirjanen.
Foto: Andras Kralla
Raul Kirjaneni ja Anders Andersoni omanduses elektrifirma Helme Energia täitis eelmiseks aastaks seatud eesmärgid, käive kasvas ja kasumit teeniti üle miljoni euro.

Raul Kirjaneni ja Anders Andersoni omanduses elektrifirma Helme Energia täitis eelmiseks aastaks seatud eesmärgid, käive kasvas ja kasumit teeniti üle miljoni euro.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et elektrienergia tootmisega tegeleva Helme Energia OÜ müügitulu kasvas eelmisel aastal (võrreldes eelneva aastaga) 5 protsenti, 5,83 miljoni euroni. Ärikasum suurenes 584 000 euro võrra, 1,13 miljoni euroni.Mullu töötas ettevõttes keskmiselt 6 inimest, võrreldes eelneva aastaga on seda ühe võrra rohkem. Käive töötaja kohta suurenes 22 protsenti, 972 000 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 13 protsenti, 2065 euroni kuus. "Eelmisel aasta tootis Helme Energia ca 54 000 MWh elektrienergiat. Võrreldes 2015. aastaga toodangu maht kergelt vähenes. Kütusena kasutati eelkõige saetööstuse jäätmeid, näiteks puukoort ja metsatööstuse jäätmeid nagu võsahake, oksahake. Jaam töötas täiskoormusel baaskoormusjaamana aasta läbi,“ kirjutas ettevõte tegevusaruandes.„Üldiselt täitis ettevõte eelmisel aastal varem seatud eesmärke. Nii tootmine kui ka majandustulemused olid paremad kui eelarves ette nähtud. Elektrijaam töötas stabiilselt ja ettenägematuid katkestusi ette ei tulnud.“Ettevõtte omanikud on erinevate firmade kaudu Anders Anderson ja Raul Kirjanen. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077