7. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome firma kolib landitootmise Eestisse

Reklaam Rapala kaubamärgile ja toodetele ETVs.
Foto: Erik Prozes
Eile teatas üks maailma suuremaid landi- ja kalapüügivarustuse tootjaid, Soome ettevõte Rapala, et plaanib koondada emamaal kuni 50 töökohta ning viia osa tootmisest Eestisse ja Venemaale.

Vastavalt börsiteatele viisid varakevadel alanud firmasisesed läbirääkimised nüüd Rapala VMC Corporationi otsuseni koondada osa Vääksys asuvast landivabriku personalist ning paigutada osa tootmisest ümber Venemaal ja Eestis asuvatesse vabrikutesse. Rapala Eesti üksus asub Pärnus.

Vääksy vabriku halvenenud kasumlikkusest tingitud muudatused võivad puudutada nii sealset juhtkonda kui ka Helsingi peakorteris asuvaid juhtivtöötajaid.

Rapala juht Jussi Ristimäki ütles YLE-le, et Vääksys jätkub lantide arendamine ja komponentide tootmine ning seal jätkub tööd veel 70-80 inimesele.

Kokku puudutavad Rapala ümberkorraldused 50 töötajat.

Rapala Pärnu tootmise osakonna juhataja Jaan Gustavson ütles, et ei oska veel päris täpselt öelda, kuidas Rapala otsus neid mõjutama hakkab. "Asi on meie jaoks veel liiga toores. Kindlasti lisandub mõningaid töökohti ja tehakse lisainvesteeringuid olemaolevatesse ruumidesse," ütles Gustavson.

Kuid 1930. aastal rajatud ettevõttes pole sellega veel kaugeltki ümberkorraldustega kõik. Läbirääkimised jätkuvad veel Marttiini OY noavabrikus, mis peaksid lahendama olukorra, et Rovaniemis ja Pärnus on üksteist duubeldavad funktsioonid ning tõenäoliselt viivad need Rovaniemis 10 töötaja koondamiseni.

Soome ettevõtte restruktureerimisplaanid peaksid aitama kontsernil 1,5 miljonit eurot aastas kokku hoida ning töötajate koondamisega seotud ühekordset kulu hindab kontsern 0,2 miljonile eurole.

Rapala, kelle käive oli mullu 260 miljonit eurot, võitleb juba mitmendat aastat kahanevate kasumitega. Mullu jäädi 3 miljoni euroga kahjumisse.

Rapala aktsia tõusis Helsingi börsil 1,65 protsenti, 4,32 euro peale.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077