Autor: Tööstusuudised.ee • 3. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palo: Saaremaa püsib maailma kõrgtehnoloogia tootmise kaardil

Minister Urve Palo külastas Incap Electronicsi Kuressaare tehast.
Foto: Incap Electronics
Täna külastas elektroonikatööstuse Incapi Kuressaare tehast ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo, kelle hinnangul aitab saarlaste panus elektroonika tootmisel Eesti tugevamalt maailma kõrgtehnoloogiatööstuse kaardile märkida.

Saaremaa ringkäigul elektroonikatööstust külastanud minister Palo tutvus lähemalt saarlaste suurima elektroonikatehasega ja vastavatud tootmisliiniga, mis kahekordistab Incapi tootmisvõimekust. “On suur rõõm, et Eesti ettevõte just kõrgtehnoloogia valdkonnas uuendustega kaasas suudab käia ja tihedas globaalses konkurentsis juba pea kaks kümnendit Saaremaale töökohti ja maailmale vajalikku tehnoloogiat pakub,” sõnas minister Incapi tehast külastades, teatas Incap Electronics.

Tehast tutvustanud Otto Richard Puki sõnul pööratakse väga oluliste suuremahuliste rahvusvaheliste projektide kõrval tähelepanu nii Eesti kui ka Skandinaavaia iduettevõtetele, kelle maailma vallutavad ideed vajavad samuti toimivaid prototüüpe, mida Incapi insenerid aitavad luua. “95 protsendiga on meie toodete põhiturg Skandinaavia, aga toodame ka Hiina ja Põhja-Ameerikasse, kus hinnatakse kõrgelt meie paindlikkust, kiireid lahendusi ja kvaliteeti,” selgitas Pukk, kelle sõnul eelistavad idufirmad üha enam Aasia tootjate asemel Euroopa kvaliteeti ja kodumaal kättesaadavaid koostööpartnereid.

“Oleme seadnud eesmärgiks kõnetada Eesti ja Põhja-Euroopa idusid, kes protopüüpe vajavad, kuid vanast harjumusest veel Aasiast abi otsivad. Näeme, et oleme täna piisavalt konkurentsivõimelised, et ise Hiinasse elektroonikat müüa,” oli Pukk rahul koostöö üle Hiinaga.

Incapi 7300-ruutmeetrise pinnaga tehas on Saaremaa suurim elektroonikatehas. 17 aastat Saaremaal tegutsenud ettevõtte keeruliste aegade selja taha jätmisest annab tunnistust möödunud aastal kahekordistatud töötajate arv ja veel kümned vabad ametikohad. Oluline teetähis oli tehase jaoks mõni päev tagasi üle 1,3 miljoni euro maksva SMD-tootmisliini avamine, mis võimaldab kahekordistada ettevõtte senist tootmisvõimekust.

Incap Electronics avas möödunud nädalal Kuressaares uue üle 1,3 miljoni euro maksva SMD-tootmisliini, mis võimaldab kahekordistada seniseid tootmiskoguseid. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077