Autor: Tööstusuudised.ee • 8. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kandideeri parimaks praktikakohaks

Parim regionaalne praktikakoht 2016 oli Fortacos.
Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik
Kuni 10. märtsini saab esitada kandidaate konkursile „Parim praktikakoht“, teatas Eesti Tööandjate Keskliit.

Konkursi eesmärgiga tunnustada ettevõtteid, kes panustavad märkimisväärselt kutseõppurite ja üliõpilaste praktika korraldamisse.

Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsare sõnul on juba konkursile üles seatud paarkümmend tublit tööandjat. „Teeb rõõmu, et tänavuste nobedamate kandideerinute hulgas on praktika au sees nii suurte, keskmiste kui ka väikeste ettevõtete seas. Kindlasti leidub veel hulgaliselt ettevõtteid, kes küll praktikantide koolitamisse südamega panustavad, kuid pole endast veel märku andnud,“ ütles Tamsar pressiteate vahendusel.  

„Praktika on noorele tihti esimene kokkupuude tulevase tööeluga ja seetõttu on oluline, et praktikal olles saavad noored uusi oskusi ja kinnistavad õpitut, et olla pärast kooli lõpetamist valmis õpitud erialal tööle asuma, ” sõnas Tamsar.

Ettevõtted, kutseõppeasutused, rakenduskõrgkoolid ja kõrgkoolid on oodatud konkursile kandidaatidena üles seama ettevõtteid ja sihtasustusi, kes on 2016. aasta jooksul oma ettevõttes läbi viinud praktikat või õpipoisiõpet.

Eelmisel aastal parimaks praktikakohaks valitud ABB näeb suurt väärtust praktikakohaks olemisel. „Võttes noori praktikale, loome endale tulevaste töötajate järjepidevuse. Praktika ajal on ühtlasi võimalik tutvustada tulevasele töötajale ettevõtte väärtushinnanguid. Samal ajal toovad noored praktikandid endaga kaasa uue vaatenurga. Praktika on üks vorme, kuidas hoida ettevõtet värske ja kaasaegsena,“ sõnas ABB Balti riikide personalijuht Agnes Hansen.

Võitjad valib viieliikmeline hindamiskomisjon, kuhu kuuluvad Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsar, Haridusministeeriumi kantsler Janar Holm, Eesti Personalijuhtimise Ühingu PARE tegevjuht Ene Olle, Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu tööstus- ja haridusvaldkonna juht Pille Meier ja Tallinna Teeninduskooli direktor Meeli Kaldma.

2016. aastal valiti parimaks praktikakohaks ABB AS. Parima regionaalse praktikakohana tunnustati Fortaco AS-i ja parimaks väikeettevõttest praktikakohaks valiti Gurmeeklubi OÜ. 

Tänavused võitjad kuulutatakse välja aprillis. Los lisa SIIT.

Eesti Tööandjate Keskliit valib parimad praktikakohad kolmes kategoorias:

Parima praktikakohana tunnustatakse üht tööandjat, kes paistab silma süsteemse ja järjepideva lähenemisega praktika- ja/või töökohapõhise õppe kohtade pakkumisel ning panustab kvalifitseeritud tööjõu järelkasvu tähelepanuväärsel moel, kasutades praktikasüsteeme ja –mudeleid, millest teistel on võimalik õppida.

Parima regionaalse praktikakohana tunnustatakse üht tööandjat, kelle tegevus praktika- ja/või töökohapõhise õppe kohtade pakkumisel edendab tähelepanuväärsel moel regionaalset koostööd kvalifitseeritud tööjõu järelkasvu koolitamisel.

Parima väikeettevõttest praktikakohana tunnustatakse üht kuni 49 töötajaga tööandjat, kelle tegevus praktika- ja/või töökohapõhise õppe kohtade pakkumisel paistab silma süsteemse ja järjepideva lähenemisega.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077