Autor: Tööstusuudised.ee • 8. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Food Union käivitab hiigelinvesteeringu toel Hiina äri

Premia Tallinna külmhoone
Foto: Andres Haabu
Premia omanik Food Union sai kokku 214 miljonit eurot investeeringuid Aasia suurimalt erakapitalifirmalt PAG ning seniselt investorilt Meridian Capital.

Food Unioni ettevõtted tegelevad Põhja-Euroopas piimatöötlemise ning jäätise tootmisega. PAG-i ja Meridian Capital-i investeeringu peamine eesmärk on toetada Food Union'i laienemist, pöörates erilist tähelepanu Hiinale, kus Food Union'il on valmimas kaks moodsat piimatehast, teatas ettevõte. 

Lisaks toetab PAG Food Unioni juhtkonda oma ulatuslike riigispetsiifiliste teadmiste ja praktiliste kogemustega Aasia turul. PAG investeerib Food Unioni 161,6 miljonit eurot ja Meridian Capital täiendavalt veel 52,4 miljonit eurot.

Sise-Mongoolias ja Shandongis asuvates tehases plaanitakse toota Hiina turule kõrge lisandväärtusega piimatooteid nii kohalikust toorpiimast kui ka Baltikumist eksporditud toorainest.

„2016. aasta oli Food Unionile suurepärane aasta. Euroopas tugevdasime oma positsiooni koduturgudel ning omandasime kaks jäätisetootjat, ühe Norras ja teise Rumeenias. Hiinas käivitasime kahe moodsa piimatööstuse ehituse, mis hakkavad eelduste kohaselt tootma Hiina tarbijatele tipptasemel piimatooteid 2018. aasta alguses. PAG investeering ja Meridiani jätkuinvesteering on tunnustuseks Food Unioni strateegiale ning meil on hea meel teha PAG-iga koostööd tugeva piimatööstuse ülesehitamisel Hiinas,” rääkis Food Unioni globaalne tegevdirektor ja asutaja Andrei Beshmelnitski.

„Hiina üha laieneva ja nõudlikumaks muutuva tarbijaskonna hulgas on suur nõudlus kvaliteetsete valgusisaldusega toiduainete järele, mida toodab Food Union. Food Unionil on tänu oma tehnoloogiale, oskusteabele ja suutlikkusele ainulaadne võimekus pakkuda just selliseid tooteid, mida Hiina turg täna vajab,” ütles PAG esimees ja tegevdirektor Weijian Shan.

„Tulek maailma ühe suurema ja kiiremini kasvava tarbijaturuga Hiina on Food Unioni jaoks tähtis samm,” rääkis Meridian Capital-i juhtivpartner Askar Alšinbajev. „Oleme kindlad, et saame PAG-i kõrval töötades aidata oma strateegia toel kaasa sellele, et peatselt valmiks siin Euroopa kvaliteediga piimatooted, mida nõudlikud Hiina tarbijad saaksid nautidaa ja usaldada.“

Food Union keskendub Euroopas jätkuvalt kõrge lisandväärtusega toodete arendamisele ja tootmisele piima ja jäätise segmendis ning oma turupositsiooni tugevdamisele Balti riikides, Põhjamaades, Kesk-Ida-Euroopas ja SRÜ riikides, samuti ekspordiperspektiivide laiendamisele Lähis-Idas ja Hiinas.

 

MIS ON MIS  

PAG

PAG on Aasia juhtiv erakapitalifirma, mis haldab enam kui 15,4 miljardi euro (16 mld USD) kapitali. Alates selle asutamisest 2002. aastal on PAG investeerinud rohkem kui 28,3 miljardit eurot (30 mld USD) erakapitali, kinnisvara ja absoluutse tootluse strateegiatesse Aasias ning PAG-is töötab 380 töötajat seitsmes kontoris üle regiooni.

Meridian Capital

Meridian Capital on rahvusvaheline erakapitali investeerimiskontsern, mis investeerib toiduainete ja jookide, transpordi-, kinnisvara- ja loodusvarade sektorisse. Meridian Capital tegi esimese investeeringu Food Union'i tegevusse 2013 aastal. Varasemalt on Meridian Capital rahastanud koos Food Union'i asutajaga Unimilk'i omandamist ja laiendamist, millega sai sellest Venemaa juhtiv piimatootja, mis müüdi ühele globaalsele piimandusettevõttele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077