15. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õpipoisiõpet võib takistada noorte puudus

Uksetehas ASi juhataja Ago Soomre sõnul võib probleemiks kujuneda nende noorte puudus, keda välja õpetada.
Foto: Meeli Küttim
Ajal, kui ettevõtteid kimbutab tööjõupuudus, võiksid ettevõtjad rohkem kaaluda õpipoisiõpet ehk töökohapõhist õpet. Haapsalu Uksetehas ASi juhataja Ago Soomre sõnul võib õpipoisiõppe rakendamisel olla aga takistuseks hoopis nende noorte puudus, keda välja õpetada.

„Oleme seda õppevormi kasutanud ja meil oli ka pädev juhendaja, kes on nüüd paraku pensionil. Meil on olnud, et tuleb noor tööle ja läheb siis õppima, aga on tulnud ka kutsekooli õppureid praktikale. Küsimus on ikkagi selles, kust tulevad need motiveeritud inimesed – neid, kes soovivad tööle tulla, on piisavalt, aga igaühest puidupingitöölist ei saa,“ nentis Soomre.

Kui on näha, et inimesele tehasetöö sobib, innustab ettevõte neid ka õppima minema. Haapsalu kutsehariduskeskuses õppimiseks on tootja esitanud neli kandidaati, kes loodetavasti sügisel ka õpinguid alustavad.

Soomre sõnul ei piisa, kui õpipoisiõppe tehasepoolne juhendaja on pelgalt hea spetsialist ja tubli töötaja. „Tal peab olema ka õpetajageen. Samas õpetame me kogu aeg oma töötajaid kohapeal välja. Ma ei arva ka, et ettevõtjaid tuleks selles tegevuses kuidagi eriliselt toetada – praegune toetus on piisav,“ märkis ta.

Loe pikemalt Äripäevast.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077