Autor: Harro Puusild • 10. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pinglagede tootja Vecta Designi kolimine lükkus edasi

Vecta Designi uus tootmishoone Loode-Pärnu tööstusalal.
Pärnus tegutseva pinglagede tootja Vecta Designi kolimine uude Loode-Pärnu tööstusalal asuvasse tootmishoonesse lükkus juunist septembrisse.

„Kahjuks ei ole me veel uude hoonesse kolida saanud. Lepingu järgi pidime 30. juunil maja kätte saama, tegelikkuses pole hoone kolimiseks valmis. Ootame mööblit ja lisaks pole me veel kõiki ehitustöid vastu võtnud,“ põhjendas Vecta Design OÜ ekspordi müügijuht Triin Meresaar tööstusuudised.ee-le.

Meresaar lisas, et ettevõte sai 31. juulil 10-aastaseks ning juubel ja uue hoone avamispidu on plaanis pidada korraga oktoobris. „Uude hoonesse on plaanis kolida septembris, kahjuks täpset kuupäeva paika pole pannud. Tänase seisuga on meil olemas uue hoone kasutusluba,“ ütles Meresaar ja lisas, et kolimise ajal tootmist ei seisata.

„Uude hoonesse kolides on meil kindlasti plaanis oma meeskonda suurendada, nii kontori, pinglagede paigaldajate kui tootmise poolel,“ sõnas ta.  

Tulevik toob uue laienduse. „Kui võrrelda aega, mil alustasime uue hoone kavandamist, ning praegust seisu, siis peame tõdema, et oleksime pidanud veelgi suurema hoone projekteerima,“ tunnistab Meresaar. „Uusi ideid, lahendusi ning tooteid tuleb aina juurde ning arvatavasti peame tulevikus ka lisapinnale mõtlema hakkama.“

Näiteks 2016. aastal paigaldas Vecta Design laed Tallinna Hiltoni hotelli restorani, lobby, liftihallide ja spaa aladele ning presidendi sviiti. „Homme alustame pinglagede paigaldamist Olümpia hotelli 26. korrusel asuvasse spaasse,“ märkis ta.

Kui eelmise aasta esimeses kvartalis tootis ettevõte 25 847 ruutmeetrit lagesid, siis selle aasta esimeses kvartalis juba 30 480 ruutmeetrit.

Seitsme kuuga kasvas tootmismaht 7%. „Kokku tootsime eelmise aasta esimese seitsme kuuga 67 768 ruutmeetrit lagesid, siis 2016. aastal samal ajal 72 838 ruutmeetrit, mis tähendab 7% suuremat mahtu. Aasta algul tõusis tootmismaht meil rohkem kui suvine tootmismaht, seda seetõttu, et enamus meie kliente ja esindajaid puhkab just suvel,“ rääkis Meresaar.

Tööstusuudised.ee kirjutas aasta algul, et Pärnus tegutsev pinglagede tootja Vecta Design OÜ investeerib uude Loode-Pärnu tööstuskülla rajatavasse tootmis- ja kontorihoonesse 2 miljonit eurot. Uude hoonesse oli algselt plaanis kolida juuni lõpus. Loe täpsemalt SIIT.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077