Autor: Tööstusuudised.ee • 5. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rõivatööstusettevõtte kasum kasvas kaks korda

Autor: RAGNAROK
Protex Balti AS müügikäive oli 2015. aastal 4,5 miljonit eurot ning võrreldes 2014. aastaga kasvas käive 6 %. Konkurentsitihedale rõivatööstusele omaselt oli ettevõtte kasumimarginaal küll väike, kuid sellele vaatamata kasvas kasum 2014. aastaga võrreldes ligi kaks korda, moodustades 72 tuhat eurot.

Protex Balti AS on õmblusteenust pakkuv Norra kapitalil põhinev ettevõtte, andes tööd  240 töötajale Tallinnas ja Pärnus.

Ettevõte on arendanud oma tootearenduse meeskonda, kes on suuteline olema kliendile professionaalne partner õmblustoodete parimate tehniliste lahenduste otsimisel. Koostöös Norra kalandussektori esindajatega on välja töötatud spetsiaalsed ilmastikukindlaid ülerõivaid, mida müüakse alates 2015. aastast oma kaubamärgi Ragnarok all peamiselt Norra kalandussektorile. Ragnarok tooteid tunnustas Norra disainerite ja arhitektide keskus (DOGA), omistades kaubamärgile innovatsiooni auhinna  „Award for Design Excellece“.  

Lisaks toodab ettevõte tehnilise targa tekstiili vallas koostöös Rootsi ettevõtte Inerventions ABga raviotsatarbelisi rõivaid lihaskrampidega patsientide probleemide leevendamiseks.

Protex Balti AS pikaajaliste Eesti partneritega Trimtex Eesti OÜ ning Hilleberg Eesti OÜ koos on müügimahte järjepidevalt suurendatud. Eesti partnerite vahendusel eksporditi 2015. aastal 86%  toodangust.

Suurim väljakutse 2016.aastal on leida tublisid  õmblejaid, keda vajatakse nii Tallinna kui Pärnu tootmisesse. Protex Balti suund on innovaatiliste rõiva ja –tekstiilitoodete õmblemine, tagades kõrge kvaliteedi ja  lühikese tarneaja.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077