Autor: Tööstusuudised.ee • 1. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB AS toetab jätkuvalt tudengite elektrivormeliprojekti

Rainer Lepik (MTÜ Tudengi Vormel juhendaja), Silver Aiaste (ABB AS turundusjuht), Bo Henriksson (ABB Balti riikide juht), Raiko Annask (MTÜ Tudengi Vormel kapten).
Foto: ABB
ABB AS toetab jätkuvalt MTÜ-d Tudengi Vormel ning tehnikatudengite elektrivormeliprojekti. Sõlmitud lepingu alusel teevad ABB ja Tudengi Vormel koostööd eesmärgiga populariseerida Eestis tehnikakõrgharidust ja insenerikutset. ABB toetab tudengivormeliprojekti nii rahaliselt kui seadmetega.

„Toetame jätkuvalt tudengite elektrivormeliprojekti, sest meil on sarnased arusaamad innovatsioonist ja tehnoloogiast ning taastuvaenergiast ja energiatõhususest,“ märkis ABB Balti riikide juht Bo Henriksson. „ ABB kui ettevõtte eesmärk on globaalsete energiaprobleemide lahendamine murranguliste tehnoloogiliste uuenduste abil. Pöörame pidevat tähelepanu energiatõhususele, sealhulgas ka jätkusuutliku transpordi arendamisele. Ka MTÜ Tudengi Vormel lähenemine vormeliprojektile lähtub samadest põhimõtetest.“

„Mul on hea meel, et ka tänavusel hooajal on meile toeks tugev partner ABB näol,” rõhutas meeskonna juhendaja Rainer Lepik. ”Meie eelmise hooaja uued tehnoloogilised saavutused, näiteks üleminek nelikveole ning toruraami asendamine Eesti esimese süsinikkiust kerega, said suures osas võimalikus just tänu suurima eraettevõttest toetaja ABB abile. Lubame, et ka sel hooajal oleme ABB-le väärilised partnerid ning toome Eesti inseneeriamaastikule jätkuvalt uusi tuuli.”

MTÜ Tudengi Vormel (www.formulastudent.ee/et) koordineerib projekti, mille eesmärk on elektrivormeli FEST ehitamine ning võistkonnaga Formula Student Team Tallinn osalemine rahvusvahelistel tudengivormelivõistlustel. Peamiselt Tallinna Tehnikaülikooli ja Tallinna Tehnikakõrgkooli tudengitest koosnev võistkond osaleb tänavu kolmel võistlusel: Suurbritannias (11.-17. juuli), Ungaris (18.-21. august) ja Hispaanias (24.-25. august).

Formula Student on peamiselt tehnikateaduste tudengitele suunatud tootearendusvõistlus, mis kujutab endast väikese üheistmelise vormelauto projekteerimist, ehitamist ja hiljem auto tutvustamist, sellega erinevate katsete läbimist ning võidusõitmist ringrajal. Võistlusel hinnatakse auto konstruktsiooni ja tehnilisi lahendusi, maksumust, kiirusomadusi ja kurvisuutlikkust. Võistluse idee on pärit Ameerika Ühendriikidest, kus ülikoolide meeskonnad Formula SAE egiidi all üksteisest juba pea kolm aastakümmet mõõtu on võtnud. Viimase viieteistkümne aasta jooksul on Formula Student/SAE kogunud aina enam populaarsust ning levinud üle kogu maailma. Euroopas võisteldakse alates 1998. aastast.

ABB (www.abb.com) on üks maailma juhivaid tehnoloogialiidreid energeetika ja automaatika valdkonnas, mille kliendid on tööstus-, infrastruktuuri- ja transpordiettevõtted. ABB tehnoloogiad aitavad klientidel vähendada tootmisega seotud keskkonnamõjusid. ABB kontsern annab tööd ligi 135 000-le inimesele umbes sajas riigis.

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast, ettevõtte tegevus jaotub kahte valdkonda: tootmine (generaatorid, ajamid, taastuvenergiaseadmed, elektrikilbid, komplektalajaamad) ning müük (ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektid, kesk- ja madalpingeseadmed, automaatikaprojektid, robotid, korrashoiuteenused). ABB on pälvinud viis korda (2007, 2008, 2009, 2011, 2014) Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse poolt välja antava „Aasta Välisinvestori“ auhinna ning korra (2008) Eesti parimale ettevõttele määratava „Ettevõtluse Auhinna“.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077