Autor: Tööstusuudised.ee • 30. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saku Õlletehas alustas automatiseeritud laosüsteemi teise etapi ehitust

Uus automatiseeritud süsteem võimaldab efektiivselt kasutada riiulite sügavust ja laohoone kõrgust - riiulis opereerib kaubaalustega robotliikur.
Foto: Saku Õlletehas
Saku Õlletehas sõlmis Astlanda Ehitus OÜ-ga lepingu automatiseeritud riiulisüsteemiga uue laohoone ehitamiseks, valmides on Saku ladustamisvõimekus varasemaga võrreldes 90 protsenti suurem.

Saku Õlletehase logistikadirektor Anders Sibon ütles teates tööstusuudised.ee-le, et tegemist on tehase laovõimekuse suurendamise teise etapiga. "Esimeses etapis rajasime automatiseeritud kaubaaluste ladustamise riiulisüsteemi olemasolevasse laohoonesse ja esimese järgu võtsime kasutusele tänavu veebruaris," ütles Sibon. 

"Esimese etapi lõpuleviimisega tõstsime oma oma ladustamisvõimekust enne tänavust tipphooaega varasemaga võrreldes 25 protsenti," lisas Sibon. 

Projekti teise etapi raames ehitatakse Siboni sõnul olemasoleva laohoone kõrvale täiesti uus laohoone.

"Lepingu sõlmimise järgselt algavad projekteerimis- ja ettevalmistavad tööd. Ehituse ja riiulisüsteemi paigaldamisega alustatakse hilissügisel ning kavakohaselt on uus laohoone koos Jungheinrichi tarnitava riiulisüsteemiga kasutusvalmis järgmise aasta alguseks, enne 2017. aasta tipphooaega," märkis ta.

Uue riiulisüsteemi eelisteks on kõrgus ja sügavus ning aluste osaliselt automatiseeritud laadimisprotsess. "Süsteem kasutab efektiivselt ära lao kõrgust ja annab seega juurde alusekohti ning võimaldab kasutada erinevaid ladustamispositsioone erinevate partiide jaoks," kirjeldas Sibon. 

Veel rääkis Sibon, et esimeses etapis rajati olemasolevasse laohoonesse viie tasandiga riiulisüsteem, uus hoone ehitatakse aga kõrgem. "Uues laohoones on kuuetasandiline automatiseeritud riiulisüsteem ning pärast laovõimekuse suurendamise projekti täies mahus elluviimist suureneb meie ladustamisvõimekus varasemaga võrreldes 90 protsenti," lisas ta.

Siboni rõhutas, et uus süsteem omab lisaks efektiivsemale ladustamisele ja planeerimisele tänu väiksemale tõstukite liiklusintensiivsusele positiivset mõju ka tööohutusele. Samuti muutub sujuvamaks kaubaveokite liikumine tehase territooriumil.

Saku Õlletehase koguinvesteering laovõimekuse kasvu ja osaliselt automatiseeritud ladustamise kasutuselevõttu on ligikaudu kaks miljonit eurot. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077