Autor: Tööstusuudised.ee • 28. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dubai luksushotell sai klaasfassaadid Eesti tootjalt

Dubai luksushotelli Burj Al Arab Jumeirah uutele, eraldiseisval tehissaarel paiknevatele hoonetele klaasfassaadid.
Autor: AS Metus-Est
Eesti klaasfassaadide tootja Metus tootis ja paigaldas Dubai luksushotelli Burj Al Arab Jumeirah uutele, eraldiseisval tehissaarel paiknevatele hoonetele klaasfassaadid. Tehissaarel asuvad restoran, baar, basseinid ning liivarand.

Tegemist on juba mitmenda eduka rahvusvahelise projektiga, alles mõni kuu tagasi kuulutati Stockholmi ehitusmessil Metuse teostatud objekt Rootsi parimaks klaashooneks, teatas ettevõte. 

Metuse müügidirektori Juhan Tootsi sõnul nõuavad sellisel tasemel rahvusvahelised projektid erilist meeskonnatööd, sest nii töökeskkond kui -tingimused on kodustest tunduvalt erinevad, isegi ekstreemsed kohati.

Dubai projekt kestis poolteist kuud, mil Metuse paigaldajad töötasid 45- kraadises kuumuses lauspäikese all. Kogu klaas transporditi Eestist lennukutega ja klaaside valmistamisel pidi arvestama mitte ainult objekti vajadustega vaid ka sellega, kui suured paneelid transpordilennukisse mahuvad. Kuna tegemist on ujuvsaarega, siis kraanade ligipääs sinna oli  välistatud ning kuni 400 kg kaaluvaid klaaspakette paigaldati kohapeal valmistatud tõstevahenditega.

Oli ka tagasilööke, sest paigaldusperioodi jäi 8. märts, mil piirkonda tabas suur äikesetorm ja üleujutuste laine, ühe päevaga sadas maha 2,5 aasta sademete norm ning see seadis hetkeks isegi ohtu kogu ehituse jätkumise. Kogu regioonis kuulutati välja looduskatastroofi seisukord. Tugev torm oli äärepealt ära lennutamas kõrgele tõstetud ning paigaldusvalmidusega ehitusmaterjale. Kõikide ehitajate ühisel pingutusel suudeti objekti seisukord kontrolli all hoida ning objekt valmis õigeaegselt.

AS Metus-Est on alumiinium – ja terasprofiilidest klaasitud avatäiteid valmistav ning paigaldav ettevõte. Metus-Est tegutseb alates 1992. aastast ning kuulub Eesti omanikele. Suurima osa ettevõtte käibest moodustab erinevate klaasfassaadide valmistamine. Pea 90% toodetest paigaldatakse Skandinaavia riikides. Ka Eestis on Metus teinud mitme tuntud hoone klaasfassaadid nagu näiteks Eesti Kunstimuuseum KUMU, Tammsaare Ärikeskus jpt.

Autor: AS Metus-Est
Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077