• 13.06.16, 12:40
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Fotod! Tööstuse klubi külas käsitööõlle tootjatel

Seekordse Tööstuse klubi otsustasime pühendada käsitööõlledele ning kutsusime huvilised vaatama kahte pruulikoda Vormsi Õlu ja Must Lips.
Vormsi Õlu pruulikoda.
  • Vormsi Õlu pruulikoda. Foto: Harro Puusild
Tööstuse klubi toimus 10. juunil 2016 ja kui tavaliselt kestavad klubiüritused vaid mõned tunnid, siis sel korral võtsime aega terve päeva. Sõit Vormsi Õlu pruulikotta, mis asub Koerus, algas juba hommikul kell 9.15. Muide, Vormsi Õlu on Tallinki ametlik partner, kes toodab kõikidele ettevõtte laevadele spetsiaalset tumedat laevaõlut Norrby Dunkel.
Tööstuse klubis osales ka Tallinki ja Silja Line’i laevade joogikategooria müügijuht Nele Nedaškovskaja, kes rääkis klubilistele sõidu ajal, kuidas laevaõlle valimine tegelikult käis. Nedaškovskaja rääkis näiteks, et õlle valimisse kaasati ka kõikide laevade pubitöötajaid, kes teavad tema sõnul kõige paremini klientide eelistusi. Klubiüritusel osales ka Rimi Eesti Food ASi kategooriagrupi juht Dan Murumets, kes rääkis käsitööõlle trendidest Eesti jaeturul.
Kohale jõudes tutvustas Vormsi Õlu omanik ja pruulmeister Arkadi Tammik oma tootmist. Näiteks kirjeldas Arkadi seda, kuidas tal on õnnestunud oma tootmist automatiseerida ning ehitada süsteem selliseks, et rikke korral saab ta SMS-teate oma mobiilile. Vormsi õlut toodetakse Koerus tema sõnul vaid seetõttu, et Vormsi saarel lihtsalt ei ole hetkel sobivat tootmishoonet. Mõtetes on Arkadi aga Vormsil ja lubab tulevikus õlletootmise sinna üle viia. 
Pärast Vormsi Õlu külastust jätkus teekond Adavere poole, kus asub Must Lips Pruulikoda. Viimase omanik ja pruulmeister Guido Kõiv kirjeldas detailselt tootmisprotsessi ning lisas, et ta naudib sellest iga hetke. Veel tutvustas Kõiv ka pruulikoja loomise praktilist poolt ehk täpsemalt seda, milliseid seaduseid peab tundma ja milliste protsessidega tuleb enne alustamist arvestada. 
Külalistel oli mõlemas pruulikojas võimalus degusteerida nii õlut kui linnaseid.
53 fotot
  • Foto: Harro Puusild

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 30.12.24, 19:24
Pidev areng ja kasutusmugavus on teinud LAN-võrkudest ettevõtetele asendamatu abilise
Kui veel 20 aastat olid koht- ehk LAN-võrku liidetud põhiliselt arvutid, siis täna on ühises võrgus kõik seadmed alates küttelahendusest, valgustusest ja külmkapist kuni tööstusseadmeteni. Tehnoloogia areneb hoogsalt ja järk-järgult liigutakse vaskkaablil põhinevatelt ühendustelt üle fiiberoptilistele ja üle õhu lahendustele. LAN-võrgu olevikust ja tulevikust räägib YEInternationali tootejuht Henri Voogla.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele