Autor: Tööstusuudised.ee • 17. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu kolledž hakkab tootmiseksperte koolitama

Tootmine metallitööstusettevõttes CUTform.
Foto: Harro Puusild
Tartu ülikooli Pärnu kolledž avab uuest õppeaastast ettevõtluse ja projektijuhtimise õppekaval uue praktikarohke spetsialiseerumissuuna, milleks on tootmiskorraldus. Spetsialiseerumissuuna vajalikkust on väljendanud mitmed tootmisettevõtjad, kuna valdkonnas on puudu pädevatest spetsialistides.

„Peame oluliseks reageerida tööturu vajadustele ja arendada seeläbi oma õppekavasid ja õppesuundi, sest meie suurim eesmärk on tööturul aktiivsed ja lisaväärtust pakkuvad vilistlased,“ rääkis TÜ Pärnu kolledži ettevõtluse osakonna juhataja Arvi Kuura pressiteates.

Ta lisas, et uue õppesuuna loomine avab kindlasti nii piirkonnas kui ka Eestis laiemalt kvaliteetse võimaluse end selles valdkonnas harida või täiendada.

Spetsialiseerumissuuna vajalikkust on väljendanud mitmed Pärnumaa tootmisettevõtjad ning mõtet kinnitanud erinevate organisatsioonide esindajad, sh Eesti kaubandus-tööstuskoda, Pärnu linnavalitsus ja Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskus.

Tootmiskorralduse õppesuund käivitub rakenduskõrgharidusõppena, mistõttu on oluline osa ka praktikal. Suund on arendatud välja koostöös Pärnumaa tootmisettevõtjate ja teiste huvigruppide esindajatega, et luua suurima praktilise väärtusega spetsialiseerumise suund.

„Meie eesmärk on, et õppijad saaksid tootmisvaldkonnas piisavad teoreetilised teadmised, praktilised oskused ja hoiakud ning oleksid võimelised töötama tootmisjuhina. Muidugi on üks meie suurimaid ootusi, et vähemalt osa lõpetanuid looks ise uued tootmisettevõtted ning saavutada nendega edu,“ rääkis Kuura.

Koostöö ettevõtluspartneritega jätkub ka edaspidi, et võimaldada õppijatele tugevat erialast haridust ja praktikakogemust. Õppima on oodatud ettevõtlusest, tootmiskorraldusest, infotehnoloogiast, protsessi- ja projektijuhtimisest huvitatud isikud.

Ettevõtluse ja projektijuhtimise õppekava on Pärnu kolledži populaarseim õppekava, kuhu asub igal-aastal õppima 60 üliõpilast. Viimastel aastatel on õppekavale kandideerijate arv ületanud õppekohtade arvu 4-5 kordselt. Kui paljud neist spetsialiseeruvad tootmiskorraldusele või spordikorraldusele, selgub õpingute käigus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077