Autor: Harro Puusild • 16. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Käsitööõlle tootja Vormsi Õlu plaanib kasvu ja investeeringuid

Vormsi Õlu omanik ja pruulmeister Arkadi Tammik.
Foto: Heiki Laan
Kõikidele Tallinki ja Silja Line’i laevadele laevaõlut Norrby Dunkel pruuliva Vormsi Õlu juht Arkadi Tammik pruulis möödunud aastal kokku 45 000 liitrit õlut. Tänavu tõuseb tootmismaht umbes 70 000 liitrini ja plaanis on ka tootmisesse investeerida.

Vormsi Õlu tootmist Koerus on võimalus külastada juba 10. juunil 2016 toimuva Tööstuse klubi raames! 

Meiega sõidab kaasa Tallinki ja Silja laevade restoranide ja baaride joogikategooria müügijuht Nele Nedaškovskaja, kes räägib lähemalt sellest, kuidas laevaõlu Norrby Dunkel leiti ja välja valiti. 

Lisaks lähme külla ka turu värskele tegijale Pruulikoja Must Lips pruulmeistrile Guido Kõivule. 

Tutvu ka Tööstuse klubi täpsema programmiga

Hind kuni 19. maini vaid 99 EUR+km (täishind 129+km). 

Registreerimiseks klikake SIIA

 

„Mul oleks aastane maksimaalne tootmismaht 100 000 liitrit aastas. Ma ei tea, kas ma nüüd mahtu kahekordistan, aastast on päris palju juba läinud, aga kuskil 60-70 000 liitrit peaks tänavu ära tegema,“ räägib Arkadi Tammik tööstusuudised.ee-le.  

Tootmismaht suurenes juba eelmisel aastal ja üks oluline mõjutaja oli ka leping laevafirmaga Tallink. Alates eelmisest aastast pruulibki Arkadi kõikidele Tallinki ja Silja reisilaevadele laevaõlut Norrby Dunkel. „Nad saatsid arvatavasti paarikümnele pruulikojale Eestist, Soomest, Rootsist ja Lätist hankekutse. Vormsi oli seal hulgas,“ meenutab Arkadi, kuidas tema õlu Tallinki laevadele jõudis.

Tallink palus hankel osalemiseks igast õllesordist kuus pudelit. „Mul on aga kastides 12 pudelit. Siis valisin 5 sorti välja, tuli neli ja pool kasti. Avastasin, et pudelid jäävad kolisema ja vaatasin pruulikojas ringi, et mida võiks sinna panna. Leidsin ühed tumedad õlled ja ütlesin Tallinkile, et neid ei pea proovima, panin lihtsalt kastitäiteks. Nad võtsid ikkagi ka selle kohatäiteks pandud õlle testimisse ja see ongi täna Tallinki laevaõlu,“ räägib Arkadi.

Maht, mis Tallinki laevadele läheb, on üsna suur.  „Olen üritanud hoida sellist majanduslikku rusikareeglit, et üks klient võiks olla mitte üle 15% kogukäibest. Kui üle läheb, siis see on ohumärk. Tallink aga küündis vahepeal üle 20%. Maht kasvab,“ räägib Arkadi.

Veel räägib Arkadi, et täna on ta olukorras, kus lihtsalt tuleb laieneda ja areneda, sest seda võimalust kasutamata jätta oleks tema hinnangul lihtsalt rumal. Tuleviku võrrandis näebki Arkadi laiendusi, uusi töötajaid ja kliente. „Jah, ma arvan, et selles võrrandis saavad olema need kõik. Tuleb korralikke masinaid tellida, mul ei ole villimisliini, käsitsi villin,“ märgib Arkadi ja lisab, et sellel aastal investeeringutest ei pääse. „Villimisliinist ma tõenäoliselt ei pääse ja selle aasta investeeringud on 200 000 eurot, millest osa on juba tehtud. 70 000 eurot on investeeritud, nii 130 000 tuleb veel juurde. Tanke on ka juurde vaja,“ märgib ta.

Loe pikemat intervjuud Vormsi Õlu omaniku ja pruulmeistri Arkadi Tammikuga maikuu Tööstuse kuukirjast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077