Autor: Tööstusuudised.ee • 11. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PKC sulgeb Keila tehase ja koondab sadu inimesi

PKC Eesti tootmine.
Foto: Andras Kralla
Autotööstusele juhtmeköidiseid valmistav rahvusvaheline PKC Grupp sulgeb 2017. aasta märtsis Eestis tootmise ja koondab aasta jooksul 613 töötajat. Eestis jätkab PKC Grupp Euroopa ja Lõuna-Ameerika regiooni keskuse arendamist, mis annab tööd sajakonnale inimesele.

„Oleme liikumas oskuspõhiselt tootmiselt teadmisepõhisele majandusele, mis toob kaasa tööjõumahuka tootmise siirdamise Leedus ja Venemaal asuvatesse PKC tehastesse. PKC Eesti mõistab olukorra keerukust töötajate jaoks ja teeb oma inimeste aitamiseks mitmekülgset koostööd nii Töötukassa, kohalike omavalitsuste, võimalike tööandjate kui ka kõigi teistega,“ ütlesPKC Eesti juhatuse liige Merle Montgomery.

Rahvusvahelisel turul tegutsev PKC Eesti peab pikas perspektiivis konkurentsis püsimiseks otsima tootmisvõimalusi riikides, kus on konkurentsivõimelisemad tootmiskulud ja paindlikumad tööjõuturu võimalused. PKC Eesti on ka pärast Keila tootmise sulgemist Eesti üks suuremaid eksportööre, kuid tellib juhtmeköidiste valmistamise allhankena teistest PKC grupi tehastest.

Eestis jätkab PKC Euroopa ja Lõuna-Ameerika regiooni keskuse arendamist, andes tööd ligi sajale inimesele, kes tegutsevad inseneeria, tootearenduse, toodete lansseerimise, IT, finantside, personalihalduse, müügi, ostu ja hanke valdkondades.

Koondamise ajagraafik on praegu täpsustamisel ja sõltub tootmise siirdamiste graafikust PKC tehastesse Leedus ja Venemaal. PKC Eesti annab hetkel tööd 707 inimesele.

„Meie kolleegid on teinud väga head ja kvaliteetset tööd ning on kindlasti tööjõuturul konkurentsivõimelised. Meie inimeste kogemused, teadmised ja töökvaliteet vastavad kõrgeimatele nõudmistele, mida tootmisettevõtted vajavad. PKC Eesti aitab omalt poolt kaasa, et kõik meie töötajad oleksid toetustest, ümberõppest ja turul pakutavatest töökohtadest hästi informeeritud ning leiaksid endale kiiresti sobiva töö,“ ütlesPKC Eesti juhatuse liige Merle Montgomery.

PKC Eesti keskendub edaspidi teadmispõhistele teenustele, pakkudes tugiteenuseid PKC klientidele ja tootmisüksustele Euroopas ja Lõuna-Ameerikas ning toetab ka PKC kliente ja üksusi Aasias.

PKC Grupp on rahvusvaheline kontsern, mis tegeleb elektrijaotussüsteemide disaini, tootmise ja integreerimisega, elektroonika ja teiste spetsiaalsete komponentide valmistamisega nii auto- ja veeremitööstustele kui ka teistele valitud tööstusharudele. PKC Grupi tehased asuvad Brasiilias, Hiinas, Eestis, Soomes, Saksamaal, Leedus, Mehhikos, Poolas, Venemaal, Serbias ja USAs. PKC Grupi müügitulu 2015. aastal oli 908 miljonit eurot. PKC Grupp on noteeritud Nasdaq Helsingi börsi nimekirjas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077