Autor: ehitusuudised.ee • 11. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Austraalias toodetakse merekonteineritest maju

Ekraanitõmmis.
Autor: Youtube
Austraalia insenerid on maha saanud projektiga, väljastpoolt tavalise merekonteineri sees peitub tegelikult 54 ruutmeetrine elumaja.

Majas on olemas kõik vajalikud kommunikatsioonid ehk torustik, elektrikaablid, ühendused välisvõrkudega ühendamiseks. Ja need, kes soovivad suuremad elamispinda, võivad lihtsalt teisi konteinereid juurde liita. 

Kuna tegemist on peamiselt merekonteinerisse mahtuva hoonega, siis on ennetatud ka roosteprobleeme. Merekonteinerid on valmistatud terasest, mis on mõeldud vastu pidama väga niisketele tingimustele ning samuti soolasele mereveele. 

Hetkel on hoone puhul arenduses ka rohelise energia maja versioon, kus energiat toodavad ka päikesepaneelid.

Majatootja on andnud lubaduse mitte võtta eraldi tasu transpordi ja kindlustuse eest. Tootja on märkinud, et kui saadetis jõuab tellitud sadamasse, on krundile toimetamise kohustus kliendil endal, seega transpordi kulu sõltub riigiti.

Vaata videot ja loe konteinermajast pikemalt Äripäeva teemaveebist Ehitusuudised.ee.

 

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077