Autor: Ken Rohelaan • 16. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Salalik Premia juhtkond

Mullu sügisel omanikku vahetanud Premia jäi ilma kõvast tiimist, kes on 15 aastat teinud suuri tegusid Eesti toidusektoris, leiab Äripäeva arvamustoimetaja Ken Rohelaan. Lahkuv juhtkond ei ole aga saladusloori kergitanud, miks lahkuti ja mida plaanitakse hakata tegema.

Premia juht Katre Kõvask ütles, et on Silver Kauri ja Erik Haavamäega üle 15 aasta töötanud ühtse meeskonnana eri toidutööstustes. Nüüd leidsid nad vajaduse aja maha võtta.

Lahkuminekut nimetab Kõvask sõbralikuks, Premia nõukogu liikme Indrek Kasela sõnul polnud tegemist ka rahulolematusega juhtkonna tegevusega.

Uue ootuses

Enamasti põhjustab lahkumise rahulolematus olemasolevaga või suurem perspektiiv millegi uuega. Kuna Kõvask ja Kasela ei näe lahkumisena ebameeldivat olukorda, siis jääb mulje, et midagi uut ja suurt on tulekul. „Oleme loomulikult avatud ka uuteks väljakutseteks – kas ise või kellegagi koos midagi päris uut luues või taaskäivitades,“ jäi kõlama Kõvaski lahkumisteatest. Algselt teemat kommenteerida lubanud Haavamäe pole senini vastanud. Ju siis pole veel õige aeg.

Pikalt koos töötanud meeskonda ei ole tõenäoliselt kellelgi kerge oma juhtkonda meelitada. See peaks tähendama valmisolekut suurteks muutusteks, kuid paistab, et Eesti praegune ärieliit ei ole selleks võimeline. Kõvask & Co seniste tegude põhjalt oleks ootuspärane, kui nad võtaks härjal uuesti sarvist kinni ning alustaksid taas tööd omanikutundega.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077