Hiljuti Premia omandanud Baltikumi juhtiv toidutootja Food Union teatas, et Premia juhtimise võtab üle Aivar Aus.
“Food Unioni senine edu ja tulevikuplaanid on ennekõike seotud toodete maitse, kohalike kaubamärkide ja tootmiskvaliteediga. Aivar Ausil on piisavalt kogemust ja ekspertteadmisi ennekõike just Premia tootmisprotsessi valdknnas ning ta on seega igati õige inimene juhtima ettevõtte integreerumisprotsessi Food Unioni ulatusliku kasvustrateegia raames,” ütles Sergei Beshmelnitski, Food Unioni nõukogu esimees.
Aivar Aus määrati Premia juhatuse esimehe ametisse alates 5. augustist, kuid võtab ettevõtte juhtimise üle 1. septembril, kui senine juhatus oma ametikohtadelt tagasi astub. Aivar Aus (52) on töötanud Premias 13 aastat. Ta liitus Premiaga 2002. aastal müügijuhina ning vastutas jäätiste ja külmutatud toidu hulgimüügi eest. Viimase kuue aasta jooksul on Aivar Aus töötanud tootmisjuhina Premia jäätisetehases, kus valmivad jäätiseid viie riigi tarbijatele. Aivar Aus on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli ning on tegelenud suurema osa oma karjäärist jäätiste ja külmutatud toiduga.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Seotud lood
Eelmisel sügisel uue omaniku kätte läinud Premia heidab sügisel senised kauaaegsed juhid üle parda.
Mullu sügisel omanikku vahetanud Premia jäi ilma kõvast tiimist, kes on 15 aastat teinud suuri tegusid Eesti toidusektoris, leiab Äripäeva arvamustoimetaja Ken Rohelaan. Lahkuv juhtkond ei ole aga saladusloori kergitanud, miks lahkuti ja mida plaanitakse hakata tegema.
Premia Baltikumi netokasum kasvas mullu 29%, ulatudes 3,9 miljoni euroni.
Majanduses valitsev ebakindlus sunnib paljusid ettevõtteid investeerimisplaane edasi lükkama, kuid sageli toovad just keerulistel aegadel tehtud nutikad otsused edu hetkel, kui turg taas kasvama asub. Õige hetke tabamiseks tuleb firma tegemistesse sügavam pilk heita, plaanid selgelt paika sättida ning õigel ajal õiged sammud astuda. Kuidas see täpsemalt käib ja kes ütleb, millal on just sinu äri jaoks see kõige õigem aeg?