Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev, Электронный справочник Äripäev • 11. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Premia kasum kasvas ligi kolmandiku

Premia Baltikumi netokasum kasvas mullu 29%, ulatudes 3,9 miljoni euroni.

Ettevõtte auditeerimata konsolideeritud käive ulatus möödunud aastal 4,3% kasvuga 50,1 miljoni euroni. Balti riikides moodustas käibest jäätis 40%, külmutatud toodete müük 52% ning ülejäänu andis logistikateenuste müük kolmandatele osapooltele. Kasv toimus kõikidel sihtturgudel. EBITDA ehk tulu, millest on maha arvestatud maksud, kulum, intressid ja muud kulud, kasvas aastaga 12%, jõudes 5 miljoni euroni.

Nordic Foods Holdingu juhatuse liikme Katre Kõvaski sõnul oli Premial äriliselt keeruline ja väljakutseid pakkuv, kuid kokkuvõttes väga hea aasta ning lisaks liidri positsiooni kinnistamisele Baltikumi jäätiseturul õnnestus teha oluline arenguhüpe ka külmutatud toodete segmendis.

„Möödunud aastal loobusime jäätisesegmendis paljudest private label toodetest ning keskendusime oma kaubamärkidele, mis võimaldas kasvatada kasumlikkust. Ka külmkauba puhul läks peamine tähelepanu ettevõtte enda kaubamärkide arendamisele ja toetamisele ning selles segmendis osutus käibeveduriks Läti,“ ütles Kõvask.

Nordic Foods Holding on Premia Baltikumi operatsioone juhtiv valdusfirma, mis loodi 2014. aasta sügisel, kui toonase Premia Foodsi (täna PRFoods) aktsionärid otsustasid müüa ettevõtte Baltikumi ja Venemaa jäätise- ja külmkaubaäri Andrei Beskhmelnitskile, Ukraina päritolu toidutöösturile.

Beskhmelnitski on Venemaa suurima piimanduskontserni Unimilk looja ning 2011. aastal asutas ta rahvusvahelise toidukontserni Food Union, mille tütarfirmade hulka kuulub teiste seas ka Läti suurim piima- ja jäätisetööstus Rigas Piena Kombinats.

Premia ärisegmendid Baltimaades on jäätis ja sügavkülmutatud tooted ning ettevõte on 22% turuosaga Balti riikides jäätiseturu liider. Premia annab Eestis, Lätis ja Leedus tööd ligikaudu 450 inimesele, ettevõtte peakontor ja peamine tootmisüksus asuvad Tallinnas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077