Premia kasum kasvas ligi kolmandiku

Premia Baltikumi netokasum kasvas mullu 29%, ulatudes 3,9 miljoni euroni.

Ettevõtte auditeerimata konsolideeritud käive ulatus möödunud aastal 4,3% kasvuga 50,1 miljoni euroni. Balti riikides moodustas käibest jäätis 40%, külmutatud toodete müük 52% ning ülejäänu andis logistikateenuste müük kolmandatele osapooltele. Kasv toimus kõikidel sihtturgudel. EBITDA ehk tulu, millest on maha arvestatud maksud, kulum, intressid ja muud kulud, kasvas aastaga 12%, jõudes 5 miljoni euroni.

Nordic Foods Holdingu juhatuse liikme Katre Kõvaski sõnul oli Premial äriliselt keeruline ja väljakutseid pakkuv, kuid kokkuvõttes väga hea aasta ning lisaks liidri positsiooni kinnistamisele Baltikumi jäätiseturul õnnestus teha oluline arenguhüpe ka külmutatud toodete segmendis.

„Möödunud aastal loobusime jäätisesegmendis paljudest private label toodetest ning keskendusime oma kaubamärkidele, mis võimaldas kasvatada kasumlikkust. Ka külmkauba puhul läks peamine tähelepanu ettevõtte enda kaubamärkide arendamisele ja toetamisele ning selles segmendis osutus käibeveduriks Läti,“ ütles Kõvask.

Nordic Foods Holding on Premia Baltikumi operatsioone juhtiv valdusfirma, mis loodi 2014. aasta sügisel, kui toonase Premia Foodsi (täna PRFoods) aktsionärid otsustasid müüa ettevõtte Baltikumi ja Venemaa jäätise- ja külmkaubaäri Andrei Beskhmelnitskile, Ukraina päritolu toidutöösturile.

Beskhmelnitski on Venemaa suurima piimanduskontserni Unimilk looja ning 2011. aastal asutas ta rahvusvahelise toidukontserni Food Union, mille tütarfirmade hulka kuulub teiste seas ka Läti suurim piima- ja jäätisetööstus Rigas Piena Kombinats.

Premia ärisegmendid Baltimaades on jäätis ja sügavkülmutatud tooted ning ettevõte on 22% turuosaga Balti riikides jäätiseturu liider. Premia annab Eestis, Lätis ja Leedus tööd ligikaudu 450 inimesele, ettevõtte peakontor ja peamine tootmisüksus asuvad Tallinnas.


Osale arutelus

  • Äripäev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara