Autor: Virge Haavasalu • 5. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töötaja katseaja pikendamise ideel on jumet

Töötaja katseaja pikenemine neljalt kuult ühe aastani oleks mõistlik, leidis kontori- ja kauplusemööbli tootmisega tegeleva ettevõtte Sarkop juht ja üks omanikke Priit Kerma.

„Reeglina selgub töötaja sobivus või mittesobivus kuu aja jooksul. Teinekord on siiski vaja olla kannatlik ja jälgida töötajat, kui otseseid lepingu ülesütlemise põhjuseid ei ole. Mõnel töötajal võtab sisseelamine rohkem aega. Minu hinnang on, et see on teinekord isegi aasta,“ põhjendas Kerma.

„Siis, kui töötaja avaneb, on tema motivatsioon ja pühendumus suurepärane. Mul on mõned näited lausa olemas. Kui sellist momenti arvesse võtta, siis pooldaksin katseaja pikendamist,“ lisas ta.

Kerma oli päri sellega, et taoline töötaja katseaja pikenemine üleüldiselt võiks soodustada majanduse elavdamist Eestis.

Äripäev kirjutas eelmise nädala juhtkirjas, et töötaja katseaeg võiks praeguselt neljalt kuult pikeneda terve aastani, sest see julgustaks ettevõtteid aktiivsemalt palkama. Idee ise on pärit ühest Soome mõttekojast, kes pakub sarnase idee välja uuele Soome valitsusele. Wahlroosiga seotud Soome analüütikuid koondav mõttekoda on valmis saanud manifesti „Kuidas Soome päästa“

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077