Autor: Tanel Raig • 2. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Adven langetas maagaasi hinda

Tänu maagaasi sisseostuhinna langusele alandab energiaettevõte Adven maagaasi hinda ka lõpptarbijatele. Gaasi hind langeb nii era- kui äriklientidele umbes 5 protsenti.

Adveni juhatuse esimehe Urmo Heinami sõnul on ettevõte oluliselt suurendanud Leedust sisse ostetava gaasi kogust. “Suurenenud sisseostumaht on üks põhjustest, miks me saame oma klientidele pakkuda uut ja paremat hinda. Teiselt poolt avaldab mõju ka üleüldine nafta hinna langus maailmaturul,“ selgitas Heinam.

 Heinam prognoosib maagaasi sisseostuhindade languse jätku, mistõttu võib gaasi hind Adveni klientide jaoks langeda lähikuudel veelgi. “Maagaasi hind Eestis on sõltuvuses nafta üheksa eelneva kuu hinnast ja dollari tugevusest euro suhtes. Seetõttu hakkas naftahindade langus maailmaturul alles nüüd nähtavalt mõjutama maagaasi sisseostu hindu,” lisas ta. Hinnakorrektsioon puudutab kõiki Adveni erakliente ja ettevõtteid tarbimismahuga kuni 100’000 kuupmeetrit aastas. Piirkondadest puudutab hinnalangus eelkõige Viimsit, Sakut, Rae valda ja osaliselt ka Tartu linna ja selle ümbruskonda. Adven on Eestis, Soomes ja Rootsis tegutsev energiaettevõte, mis pakub klientidele vajadustele vastavaid energialahendusi. Ettevõte pakub energialahendusi tööstus- ja teenindussektoris, varustab soojusega era- ja ärikliente ning tegeleb maagaasi jaotamise ja müügiga.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077