Tanel Raig • 1. aprill 2015
Jaga lugu:

Viis toidutoodet said parima toiduaine hõbemärgi

Teisipäeval Tallinna Teeninduskoolis toimunud Eesti Parima Toiduaine konkursi hindamispäeval valiti välja parimad piima-, kala- ja valmistooted, parim kaste ning parim magustoit.

Suurim konkurss oli piimatoodete kategoorias, kus Eesti Parim Piimatoode 2015 tiitli vääriliseks kuulutati Valio Gefilus Kefir cappuccino keefir. Kokkade žürii valik langes Piimameister Otto  klassikalisele kodujuustule.

Magustoidu kategoorias ühtisid üldkomisjoni ja kokkade žürii arvamused ning Eesti Parim Magustoit 2015 tiitlit hakkab kandma Premia koorejäätis Vau Muhe Must Sõstar. Samuti oldi ühel nõul kalatoodete ja kastmete osas: Eesti Parim Kalatoode 2015 tiitli pälvis AS DGM Shipping Briis delikatess-vürtsikilufilee Skandinaavia moodi ning Eesti Parim Kaste 2015 vääriliseks tunnistati Põltsamaa mahedamaitseline sinep. Valmistoidu kategoorias sai hõbemärgi ja kokkade valikuks OÜ Kadarbiku Köögivili, kelle pudelis peedipüreesupp tunnistati parimaks valmistoiduks ning hapukapsa püreesupp kokkade eelistuseks.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul on toidu puhul üha tähtsamaks saanud lisaks heale maitsele ka uudsus ja mugav pakend. Esindatud olid mitmed pudeldatud tooteid –  jogurtishotid ja keefir ning põneva uuendusena püreesupp.

Potisepa väitel on tootjad konkursile esitanud ainult oma parimatest parimad ja kõrge võidupotentsiaaliga tooted. „Keegi pole esitanud suurt hulka uudistooteid lootuses, et mõni neist mõne tiitli võidab – pigem on tooteid esitatud varasematest aastatest vähem, aga iga toode on millegi poolest omanäoline ja ülikõrgete kvaliteedinäitajatega,“ lisas Potisepp.

Täna  asub hindamiskomisjon maitsma liha-, köögivilja, kondiitri-, pagaritooteid ja muude toodete kategooriat, millest kõige suurem konkurents on lihatoodete kategoorias võistleva 19 toote vahel. Parimad piirkondlike väikeettevõtete tooted, kokkade lemmiku, noorte tulevikutegijate lemmiku, meedia lemmiku, rahva lemmiku ning Eesti Parima Toiduaine kuldmärgi võitjad tehakse teatavaks 29. aprillil toimuval Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil.

Sel aastal 21. korda kogunevat hindamiskomisjoni juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer. Komisjon hindab toodete puhul nende maitset, lõhna ja konsistentsi, välimust, aga ka tervislikkust, pakendit, uudsust ja müügiedu.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee