Autor: Tanel Raig • 31. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selguvad tänavused parimad toiduained

31märtsist 1.aprillini toimuvad Tallinna Teeninduskoolis Eesti Parima Toiduaine konkursi hindamised, kus valitakse välja parimad piima-, liha-, köögiviljatooted, magustoidud, kalatooted, pagari- ja kondiitritooted, valmistooted ja kastmed. Hindamistel hõbemärgi pälvinud toodete seast valib lõppžürii 14. aprillil välja konkursivõitja.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul seisab komisjonil ees kaks väga tihedat päeva, mille jooksul maitstakse ühtekokku 77 erinevat toidutoodet.

 „Täna tuleb kõige tihedam rebimine piimatoodete kategoorias, kus rinda pistavad kuusteist maitsvat uudistoodet. Homset hindamispäeva alustame aga lihatoodete kategooriaga, kus astub võistlustulle tervelt üheksateist toodet. Nendes kategooriates on olnud traditsiooniliselt väga tihe konkurents ning neis kategooriates seda kõige paremat välja valida ei ole sugugi lihtne ülesanne!“ tõdes Potisepp.

Parimad piirkondlike väikeettevõtete tooted, kokkade lemmiku, meedia lemmiku, rahva lemmiku ning Eesti Parima Toiduaine kuldmärgi võitjad tehakse teatavaks 29. aprillil toimuval Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil. Lisaks annab oma lemmikule preemia välja noorte tulevikutegijate žürii, kuhu kuuluvad muusikaprodutsent ja dirigent Sander Tamm, kiiruisutaja Saskia Alusalu,  konkursi „Noorkokk 2012“ võitja Mihkel Manglus, noor ooperitalent Elina Netšajeva ja PÖFFi programmikoordinaator Triin Tramberg.

Sel aastal 21. korda kogunevat hindamiskomisjoni juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer. Komisjon hindab toodete puhul nende maitset, lõhna ja konsistentsi, välimust, aga ka tervislikkust, pakendit, uudsust ja müügiedu.

Hindamiskomisjon koosneb Eesti Peakokkade Ühenduse kokkadest,  õppeasutuste toitumise valdkonna õppejõududest, järelvalveasutuste, kaubandusettevõtete esindajatest ning teistest toiduga kokkupuutuvatest asjatundjatest. Rahva lemmik valitakse ka sel aastal koostöös Toidutare portaaliga.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077