Selguvad tänavused parimad toiduained

31märtsist 1.aprillini toimuvad Tallinna Teeninduskoolis Eesti Parima Toiduaine konkursi hindamised, kus valitakse välja parimad piima-, liha-, köögiviljatooted, magustoidud, kalatooted, pagari- ja kondiitritooted, valmistooted ja kastmed. Hindamistel hõbemärgi pälvinud toodete seast valib lõppþürii 14. aprillil välja konkursivõitja.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul seisab komisjonil ees kaks väga tihedat päeva, mille jooksul maitstakse ühtekokku 77 erinevat toidutoodet.
 „Täna tuleb kõige tihedam rebimine piimatoodete kategoorias, kus rinda pistavad kuusteist maitsvat uudistoodet. Homset hindamispäeva alustame aga lihatoodete kategooriaga, kus astub võistlustulle tervelt üheksateist toodet. Nendes kategooriates on olnud traditsiooniliselt väga tihe konkurents ning neis kategooriates seda kõige paremat välja valida ei ole sugugi lihtne ülesanne!“ tõdes Potisepp.

Parimad piirkondlike väikeettevõtete tooted, kokkade lemmiku, meedia lemmiku, rahva lemmiku ning Eesti Parima Toiduaine kuldmärgi võitjad tehakse teatavaks 29. aprillil toimuval Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil. Lisaks annab oma lemmikule preemia välja noorte tulevikutegijate þürii, kuhu kuuluvad muusikaprodutsent ja dirigent Sander Tamm, kiiruisutaja Saskia Alusalu,  konkursi „Noorkokk 2012“ võitja Mihkel Manglus, noor ooperitalent Elina Netðajeva ja PÖFFi programmikoordinaator Triin Tramberg.

Sel aastal 21. korda kogunevat hindamiskomisjoni juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer. Komisjon hindab toodete puhul nende maitset, lõhna ja konsistentsi, välimust, aga ka tervislikkust, pakendit, uudsust ja müügiedu.

Hindamiskomisjon koosneb Eesti Peakokkade Ühenduse kokkadest,  õppeasutuste toitumise valdkonna õppejõududest, järelvalveasutuste, kaubandusettevõtete esindajatest ning teistest toiduga kokkupuutuvatest asjatundjatest. Rahva lemmik valitakse ka sel aastal koostöös Toidutare portaaliga.


Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara