• 02.04.15, 09:58
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Parima Toiduaine hõbemärgi uued maitsed

Eesti Parima Toiduaine konkursi teisel hindamispäeval kuulutati välja tänavused Eesti parimad liha-, köögivilja-, pagari- ja kondiitritooted. Auhinna pälvisid Rannarootsi, Salvest, Lõuna Pagarid ja Eesti Pagar.
Tänavuse konkursiaasta kõige arvukama osavõtuga lihatoodete kategooria parimaks tunnistati Rannarootsi Teriyaki eelküpsetatud grillribid. Eesti Parim Köögiviljatoode 2015 hõbemärgi pälvis Salvest Põnn ökoloogiline mangopüree ning Eesti Parim Pagaritoode 2015 vääriliseks kuulutati Lõuna Pagarite Krõmpsuv leib kanepiseemnetega. Kondiitritoodete kategoorias seljatas konkurendid ning pälvis hõbemärgi Eesti Pagari Sügavkülmutatud šokolaaditort. Kokkade žürii arvamus langes igas kategoorias kokku üldkomisjoni hinnanguga.
Konkurssi korraldava Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul pakkus kõige suuremat elevust lihatoodete kategooria, kus konkursitooted üllatasid väga eksootiliste ja ootamatute maitsekooslustega.
„Peedi-feta lisand, rabarberimahl, läätsed ja mesi, aasiapärased Teriyaki ja Tzatziki ning kaukaasiapärased marinaadid... Vorstidel on selliste vastastega praktiliselt võimatu konkureerida, sest võidule pääsevad tooted, millel on väga kõrge lisandväärtus ning uudsusefaktor – seesama maagiline ja unikaalne „miski“, mis tõi hõbemärgi ka sügavkülmutatud šokolaaditordile, ökoloogilisele beebipüreele ja kanepiseemneleivale,“ tõdes Potisepp.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Üks üheksast hindamistel hõbemärgi pälvinud tootest võidab 29. aprillil tiitli Eesti Parim Toiduaine 2015. Parimad piirkondlike väikeettevõtete tooted, kokkade lemmiku, noorte tulevikutegijate lemmiku, meedia lemmiku, rahva lemmiku ning Eesti Parima Toiduaine kuldmärgi võitjad tehakse teatavaks 29. aprillil toimuval Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil.

Seotud lood

Uudised
  • 11.02.15, 12:11
Algab järjekordne Eesti Parima Toiduaine konkurss
Toiduliit kutsub kõiki toidutööstusi osalema Eesti Parima Toiduaine konkursil, kus tänavu valivad oma lemmiktoote ka noortest tulevikutegijatest koosnev žürii.
Uudised
  • 29.04.15, 15:09
Valio võitis keefiriga Eesti Parima Toiduaine tiitli
Tänavune Eesti Parima Toiduaine konkursi võidutoode on Valio Gefilus cappuccino-keefir.
Uudised
  • 31.03.15, 15:01
Selguvad tänavused parimad toiduained
31märtsist 1.aprillini toimuvad Tallinna Teeninduskoolis Eesti Parima Toiduaine konkursi hindamised, kus valitakse välja parimad piima-, liha-, köögiviljatooted, magustoidud, kalatooted, pagari- ja kondiitritooted, valmistooted ja kastmed. Hindamistel hõbemärgi pälvinud toodete seast valib lõppžürii 14. aprillil välja konkursivõitja.
Uudised
  • 01.04.15, 10:28
Viis toidutoodet said parima toiduaine hõbemärgi
Teisipäeval Tallinna Teeninduskoolis toimunud Eesti Parima Toiduaine konkursi hindamispäeval valiti välja parimad piima-, kala- ja valmistooted, parim kaste ning parim magustoit.
  • ST
Sisuturundus
  • 27.08.25, 10:12
Energiatarkus, mis jääb sageli märkamatuks
„Maailm liigub elektritarbimise suunas kiiremini kui kunagi varem – küsimus pole enam selles, kas, vaid selles, kuidas me seda teeme,“ ütles ABB Eesti sagedusmuundurite tehase inseneriosakonna juht Jaanus Karu Äripäeva raadio saates „Jätkusuutlik ja roheline“. Tema hinnangul kasvab elektritarbimine aastatel 2024–2034 enam kui kümme korda kiiremini kui teised energiaallikad. Aastaks 2050 on energiatarve hinnanguliselt 85% suurem kui praegu. See kasv tuleneb suuresti sellest, et elektrit kasutatakse järjest enam fossiilkütuste asemel – nii küttes kui ka transpordis,“ tõdes ta.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele