• 02.04.15, 09:58
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Parima Toiduaine hõbemärgi uued maitsed

Eesti Parima Toiduaine konkursi teisel hindamispäeval kuulutati välja tänavused Eesti parimad liha-, köögivilja-, pagari- ja kondiitritooted. Auhinna pälvisid Rannarootsi, Salvest, Lõuna Pagarid ja Eesti Pagar.
Tänavuse konkursiaasta kõige arvukama osavõtuga lihatoodete kategooria parimaks tunnistati Rannarootsi Teriyaki eelküpsetatud grillribid. Eesti Parim Köögiviljatoode 2015 hõbemärgi pälvis Salvest Põnn ökoloogiline mangopüree ning Eesti Parim Pagaritoode 2015 vääriliseks kuulutati Lõuna Pagarite Krõmpsuv leib kanepiseemnetega. Kondiitritoodete kategoorias seljatas konkurendid ning pälvis hõbemärgi Eesti Pagari Sügavkülmutatud šokolaaditort. Kokkade žürii arvamus langes igas kategoorias kokku üldkomisjoni hinnanguga.
Konkurssi korraldava Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul pakkus kõige suuremat elevust lihatoodete kategooria, kus konkursitooted üllatasid väga eksootiliste ja ootamatute maitsekooslustega.
„Peedi-feta lisand, rabarberimahl, läätsed ja mesi, aasiapärased Teriyaki ja Tzatziki ning kaukaasiapärased marinaadid... Vorstidel on selliste vastastega praktiliselt võimatu konkureerida, sest võidule pääsevad tooted, millel on väga kõrge lisandväärtus ning uudsusefaktor – seesama maagiline ja unikaalne „miski“, mis tõi hõbemärgi ka sügavkülmutatud šokolaaditordile, ökoloogilisele beebipüreele ja kanepiseemneleivale,“ tõdes Potisepp.
Üks üheksast hindamistel hõbemärgi pälvinud tootest võidab 29. aprillil tiitli Eesti Parim Toiduaine 2015. Parimad piirkondlike väikeettevõtete tooted, kokkade lemmiku, noorte tulevikutegijate lemmiku, meedia lemmiku, rahva lemmiku ning Eesti Parima Toiduaine kuldmärgi võitjad tehakse teatavaks 29. aprillil toimuval Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil.

Seotud lood

Uudised
  • 11.02.15, 12:11
Algab järjekordne Eesti Parima Toiduaine konkurss
Toiduliit kutsub kõiki toidutööstusi osalema Eesti Parima Toiduaine konkursil, kus tänavu valivad oma lemmiktoote ka noortest tulevikutegijatest koosnev žürii.
Uudised
  • 29.04.15, 15:09
Valio võitis keefiriga Eesti Parima Toiduaine tiitli
Tänavune Eesti Parima Toiduaine konkursi võidutoode on Valio Gefilus cappuccino-keefir.
Uudised
  • 31.03.15, 15:01
Selguvad tänavused parimad toiduained
31märtsist 1.aprillini toimuvad Tallinna Teeninduskoolis Eesti Parima Toiduaine konkursi hindamised, kus valitakse välja parimad piima-, liha-, köögiviljatooted, magustoidud, kalatooted, pagari- ja kondiitritooted, valmistooted ja kastmed. Hindamistel hõbemärgi pälvinud toodete seast valib lõppžürii 14. aprillil välja konkursivõitja.
Uudised
  • 01.04.15, 10:28
Viis toidutoodet said parima toiduaine hõbemärgi
Teisipäeval Tallinna Teeninduskoolis toimunud Eesti Parima Toiduaine konkursi hindamispäeval valiti välja parimad piima-, kala- ja valmistooted, parim kaste ning parim magustoit.
  • ST
Sisuturundus
  • 22.10.24, 18:50
Hääbuvas külakeses tegutsev pereettevõte kihutab raskuste kiuste edurindel
Soomes asuvas Sievi jalatsitehases toodetakse iga päev umbes 5500 paari jalanõusid. Äritegevus toimib hästi, kuid ülemaailmse konkurentsiga silmitsi seistes peab pidevalt olema valmis uuendusteks. Mis on see, mis aitab kindlustada tootmise tuleviku?

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele