Autor: Sirje Rank • 12. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericsson plaanib Rootsis suurkoondamisi

Maailma suuruselt kolmas võrguseadmete tootja tootja Ericsson teatas eile, et plaanib kulude kärpimise programmi raames Rootsis koondada kuni 2200 töökohta, et kasumlikkust suurendada.

Pooled koondatavatest töökohtadest on Stockholmis, ülejäänud Katrineholmis, kus Ericsson oma tegevuse üldse lõpetab, Boråsis, Kumlas, Göteborgis, Linköpingis ja Karlskronas. Valdkonniti puudutavad koondamised teadus- ja arendustegevust ning varustust, vahendas agentuur Bloomberg.

Kõigist Ericssoni palgal olevatest inimestest puudutavad värskelt teada antud koondamised 2%. 2012. aastal koondas Ericsson Rootsis 1550 töötajat. Viimased koondamised on osa novembris avalikustatud 9 miljardi Rootsi krooni suurusest kokkuhoiukavast.

Kokku on Ericssonil Rootsis 17 600 töötajat.

Kärbetele sunnib Ericssoni konkurentide Nokia OY ja Huawei Technologies Co kiirem müügi kasv. Agentuuri Bloomberg arvutuste järgi oli neljandas kvartalis Ericssoni käive töötaja kohta 77 500 dollarit võrreldes 87 000 dollariga Nokias. Ericssoni brutomarginaal alanes neljandas kvartalis 36,6 protsendile aastataguselt 37,1 protsendilt.

Aastani 2017 prognoosib Ericsson traadita võrguseadmete turu kasvuks 2-4% aastas.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077