Tööstusettevõtted kasvatavad mahtu

Jaanuaris tööstustoodang võrreldes mullusega suurenes: toodang kasvas töötlevas tööstuses ja mäetööstuses, kuid vähenes energeetikas.Tööstusettevõtted tootsid jaanuaris 2% rohkem toodangut kui eelmise aasta jaanuaris, teatas Statistikaamet.

Jaanuaris toodeti töötlevas tööstuses 2% rohkem toodangut kui eelmise aasta samal kuul. Toodangu mahu suurenemist põhjustas eelkõige elektroonika- ja puittoodete tootmise kasv. Suurema osatähtsusega tööstusharudest suurenes toodang jaanuaris veel metalltoodete, elektriseadmete ja mööbli tootmises.

 Toodangu kasv ei olnud laiapõhjaline – enam kui pooled tööstusharud ei saavutanud jaanuaris eelmise aasta taset. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang toiduainete, keemiatoodete ning mootorsõidukite tootmises.

Välisturule müüdi jaanuaris 72% kogu töötleva tööstuse toodangust. Mulluse jaanuariga võrreldes suurenes korrigeerimata andmetel toodangu müük ekspordiks 7%, müük kodumaisele turule vähenes 1%. Ekspordi suurenemise peamine põhjus oli samuti elektroonikatoodete ja elektriseadmete müügi kasv.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti tänavu jaanuaris tööstuses kokku 2% vähem toodangut kui eelmise aasta detsembris, sealhulgas töötlevas tööstuses 1% vähem.

Mulluse jaanuariga võrreldes toodeti elektrit 5% rohkem ja soojust 19% vähem.

Jaga lugu:
Seotud lood
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Hedi Meigas
Hedi MeigasSündmusedTel: 5384 5159
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077