Eesti Energia sõlmis ametiühingutega kokkulepped

Eesti Energia kontserni ettevõtted allkirjastasid uuendatud kollektiivlepingud kolme erineva ametühinguga. Lepingu sisuks on töötajate ametialase ja isikliku elu arengu toetamine tööandja poolt ning 2-4% keskmine palgatõus aastas.

Allakirjutanute osapoolteks on Eesti Energia kontserni ettevõtted ning Kaevurite ja Energeetikute Sõltumatu Ametiühingu, Narva Energia Ametiühingu ja Energiateeninduse Ametiühingu esindajatega. Sõlmitud kokkulepped puudutavad Eesti Energia Narva Elektrijaamade, Eesti Energia Kaevanduste ja Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse Hoolduskeskuse töötajaid.

Sõlmitud lepingutega kinnitasid osapooled, et tööandjana toetab Eesti Energia töötajate isiklikku arengut, töökeskkonna ja tööohutuse parendamist ning tervise ja perega seotud hüvesid. Vastavalt sõlmitud kokkulepetele korrigeeritakse sõltuvalt töö iseloomust ja ettevõttest töötajate töötasusid keskmiselt 2-4% aastas.  

Eesti Energia juhatuse liikme Raine Pajo sõnul on kollektiivlepingud aktiivsete läbirääkimiste tulemus ning mõistlik kompromiss osapoolte ootuste ja võimaluse vahel.

Kaevurite ja Energeetikute Sõltumatu Ametiühingu juht Vladislav Ponjatovski ütles, et läbirääkimised olid pikad ja põhjalikud ning tulemus peaks sobima mõlemale osapoolele.

Narva  Energia Ametiühingu juhatuse esimehe Andrei Zaitsevi sõnul nõudis uus kollektiivleping mõlemapoolseid  kompromisse. „ Läbirääkimised olid keerulised, kuid tulemuslikud ning sõlmitud kokkulepe on vastavuses praeguste majandustingimustega. Ka töötajad võtsid kokkuleppe mõistmisega vastu,“ sõnas Zaitsev.

Energiateeninduse Ametiühingu juht Vladimir Grigorov tõi samuti välja, et kuigi läbirääkimiste protsess oli pikk, said kokkupuutepunktid tööandja ja ametiühingu vahel leitud.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara