Sel aastal tööd alustanud OÜ Eesti Leivatööstus prognoosib ettevõtte käesoleva aasta käibeks 4,5 miljonit eurot ning plaanib järgmisel aastal käivet kahekordistada.
„Oleme aasta algusest tegelenud tehase käivitamise ja sortimentide välja töötamisega,” sõnas Eesti Leivatööstuse finantsjuht Mati Küünal. „Tänaseks on Eesti Leivatööstuse tooted kauplustelettidel olemas ning ootused käibekasvuks 2015. aastal on optimistlikud. Selle aasta käive jääb prognoositavalt 4,5 miljoni piirimaile, kuid 2015. aasta lõpuks on eesmärk jõuda 9 miljoni euroni.“
Küünali selgitusel panustab ettevõte eestimaisusesse, kasutades toormena Eestis kasvatatud rukist, nisu ning Eestis toodetud piimatooteid.
„Piltlikult öeldes tulevad Eesti Leivatööstuse leivad-saiad otse Eesti põllumehe põllult. Kurdetakse, et pakendatud leivatoodete tarbimine kahaneb, kuid pigem otsib tarbija sellist leivatoodet, mis on võimalikult kodumaine ning tervislik. Leib on ja jääb alati eestlase toidulauale.“
Eesti Leivatööstus on traditsiooniliste leiva-ja pagaritoodete valmistaja, kelle tootmine asub Tartus. Ettevõte tegutseb alates selle aasta veebruarist ja annab tööd 130 inimesele. Eesti Leivatööstus toodab leiva-, saia- ning kondiitritooteid, mis on tänaseks saadaval enamikes kauplustes.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Veebruaris tähistab 25. tegevusaastat tuleohutussüsteemide projekteerija, paigaldaja ja hooldaja Firetek OÜ, kes on tuleohutussüsteeme välja töötanud ning paigaldanud väga paljudele Eesti suurematele äriobjektidele. Ühe asutaja, ettevõtte juhi Georg Kanguri sõnul on nende eesmärk viia tuleohutus uuele tasemele ja võtta eksperdina osa sellealaste seaduste ning nõuete väljatöötamisest.