Autor: Mari Mets • 7. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PKC juht: teade võeti vastu murelikult

Haapsalus kaotab üle 200 inimese töö juhtmeköidiste tootja PKC tehase sulgemise tõttu, kuid tehase juhi Lauri Rohtoja sõnul küsisid paljud töötajad kohe võimaliku üleviimise kohta PKC Keila tehasesse.

Täna Haapsalu tehase sulgemisest teatanud juhtmeköidiste valmistaja PKC Eesti juhatuse esimees Lauri Rohtoja edastas hommikul sulgemisteate ka vabriku ligi 350 töötajale.

Umbes 100 kuni 120 töötajale pakub ettevõte võimalust töötada edasi PKC Keila tehases, mis tegutseb edasi. Ülejäänud, enam kui 200 inimest koondatakse.

„Teade võeti vastu murelikult, kuid konstruktiivselt – palju küsiti pakutavate töötingimuste kohta Keila tehases. Arusaadavalt oli seda teadet raske nii edastada kui ka kuulda,“ sõnas Rohtoja.

Haapsalu tehases töötavad kõik ettevõtte oma töötajad, kuid Keila tehase 826 töötajast 59 on renditöötajad. PKC rendib enamuse tööjõust ettevõttelt Hansavest Rental OÜ.

Ümberkorralduste käigus plaanib ettevõte renditööjõust loobuda, asendades renditöötajad Haapsalust koondatud töötajatega.

„Olukord on piirkonnale kindlasti raske, kuid püüame omalt poolt teha kõik, et oma inimesi võimalikult palju uue töökoha otsingutes toetada ja abistada,“ lisas Rohtoja.

Välismaal puhkusel viibiv Haapsalu linnapea Urmas Sukles sai uudise PKC Haapsalu tehase sulgemisest hommikul telefoni teel ning sõnas, et mõistagi pole see Haapsalu ning kogu Läänemaa jaoks hea uudis, kuid sotsiaalset katastroofi tehase sulgemine endaga samuti kaasa ei too.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077