Autor: Raigo Neudorf • 11. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti on konkurentsivõimelt 12. ELi riik

Maailma majandusfoorumi poolt koostatud Euroopa konkurentsivõime uuringu Europe 2020 raportis asub Eesti 28 Euroopa Liidu liikmesriigi arvestuses 12. kohal.

Raporti kohaselt on Euroopa Liidu 2014. aasta kõige konkurentsivõimelisemaks riigiks Soome..

Eelmise ehk 2012. aasta raportiga võrreldes on Soome troonilt tõuganud oma naabri Rootsi, kes käesoleva aasta edetabelis paikneb 2. kohal.Eesti paikneb värskes edetabelis 12. kohal, olles loovutanud eelmise raportiga (2012) võrreldes ühe koha.  Eestit edestab värskes tabelis napilt Iirimaa.Raportiga on võimalik tutvuda SIIN

2014. aasta Euroopa Liidu konkurentsivõime edetabel:

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077