Autor: Romet Kreek • 7. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HKScan: tulemus valmistas pettumuse

Soome kontsern HKScan tunnistas pärast I kvartali tulemuste avaldamist, et ettevõte on pettunud, aga jätkab restruktureerimisega.

Aktsia langes täna hommikul Helsingi börsil 1,9%, 3,65 eurole.

Kvartalikäive vähenes aastaga 8,2%, 465,4 mln eurole. Maksueelne kahjum kasvas aastaga 6,7 miljonilt eurolt 16,3 miljonile eurole.

Ettevõtte juhatuse esimehe Hannu Kottoneni sõnul algas aasta madala nõudlusega.

"Ebasoodne trend sai otseselt ja kaudselt hoogu sealiha ekspordipiirangust Euroopa Liidust Venemaale," teatas ta majandusaruandes. "Nõrk turg viis karmi hinnakonkurentsini kõigil turgudel, mis halvendas veel I kvartali tulemusi, mis ongi tüüpiliselt aasta kõige keerukamad."

Tema teatel valmistasid käive ja EBIT-tulemus I kvartalis selgelt pettumuse. Ta tõstis esile, et Baltimaad on HKScani parim turg, kus tuli ka positiivne EBIT-tulemus.

Soomes kukkus käive 7,7%, 179,2 mln eurole. EBIT-kahjum kasvas seal 1,2 mln eurolt 1,4 miljonile.

Baltimaades vähenes müük 2,4%, 40,8 mln eurole. EBIT-kasum kukkus Balti riikides 66,7%, 0,2 mln eurole. Baltimaade sealihaturgu raputas kõvasti Venemaa impordikeeld. Kuna oli sigade ülepakkumine, kukkusid müügihinnad, mis vähendas marginaale. Edukaks nimetati Eestis uute Lindströmi kotlettide kampaaniat ja Kanagarantii kampaaniat.

Ettevõte teatas 18. märtsil, et liidab Eesti kaks tütarettevõtet Rakvere Lihakombinaadi ja Talleggi HKScan Estoniaks.

Rootsis vähenes käive 8,2%, 210,4 mln eurole. EBIT-kahjum kasvas 2,9 mln eurolt 12,1 miljonile eurole. Taanis vähenes käive 3,9%, 54 mln eurole, kuid EBIT-kahjum kasvas 0,3 mln eurolt 0,7 mln eurole.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077