Autor: Raigo Neudorf • 12. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1 disainile kulutatud euro toob tagasi 2 eurot

Kuigi enamik ettevõtted on kursis sellega, et disain võib eduka rakendamise korral kasvatada müügitulu ja anda toodetele märkimisväärset lisaväärtust, on disaini strateegilisi rakendajaid Eesti ettevõtete seas täna siiski suhteliselt vähe.

Disainibüroo Velvet loovjuhi Janno Siimari hinnangul toob disaini teadlik ja hästi läbimõeldud rakendamine tööstusfirmadele rohkem raha sisse kui ettevõtted seda alguses oodata oskavad.Seminaril räägivad tippdisainerid, konsultandid ning loomulikult tööstusettevõtted ise sellest, kuidas disaini teadliku rakendamise ja juhtimise abil toodete müügile, ekspordile ja eristumisele kaasa aidata. Disainibüroo Brand Manuali kaasasutaja Markko Karu ning Eesti Disainikeskuse juht Jane Oblikas.

„Tegelikkuses pole disain nii arusaamatu ala kui see algselt tundub. Disain toob rohkem sisse kui võib arvata ja sellega alustamine pole nii riskantne,“ sõnas Siimar.Tema sõnul kehtib disaini teadliku rakendamise puhul reegel, et 1 disainile kulutatud euro toob ettevõttele tagasi 2 eurot.Kas see ka tõesti nii on, saab veenduda juba 18. detsembril, mil Tallinnas toimub Tööstusdisaini seminar „Kuidas disain ettevõtte kasuks teenima panna?“

Oma kogemusi ja nõuandeid tulevad teiste esinejate seas jagama tippdisainerid Matti Õunapuu ja Tiit Liiv,

Samuti räägib innovaatilise rehvivahetuspuki loonud OÜ Rabaconda asutaja Jakob Saks sellest, kuidas viis väikefirma oma tooted nutika disaini abil 25-le välisturule. Lisaks saab seminarile kuulata teiste kohalike tootmisfirmade edulugusid. toimub kolmapäeval, 18. detsembril Tallinnas, Sokos Hotel Viru konverentsikeskuses. Tööstusdisaini seminari hind on kuni 12. detsembrini 2013 registreerudes 169 eurot (km-ga 202,80 eurot). Alates 13. detsembrist 2013 kehtib seminarile registreerudes täishind 199 eurot (km-ga 238,80 eurot).

Tööstusdisaini seminar „Kuidas disain ettevõtte kasuks teenima panna?“

Seminarile on võimalik registreeruda läbi SIIN asuva registreerimisankeedi, e-posti aadressil [email protected] või telefonil 51 69 747. Seminari korraldajaks on Äripäeva Tööstusuudsed (www.tööstusuudised.ee).

Seminari programm:18. detsembril 2013Sokos Hotel Viru konverentsikeskusTööstusdisaini seminar „Kuidas disain ettevõtte kasuks teenima panna“9.50 – 10.00 Avasõnad. Päevajuht: Tööstusuudised.ee toimetaja Raigo Neudorf10.00 – 10.30 Mida ütleb Eesti ettevõtete disainikasutuse kohta Emori uuring?  Eesti Disainikeskuse juhataja Jane Oblikas10.30 – 11.00 Mida eeldab disaini rakendamine ettevõttes? Dissainibüroo Brand Manual kaasasutaja Markko Karu11.00 – 11.30 Mida soovitab tippdisainer tööstusettevõtetele. Rahvusvaheliselt tunnustatud disainer, MaDis-Stuudio OÜ omanik Matti Õunapuu11.30– 12.00 Millist väärtust loob disain tootearenduse protsessis? Tippdisainer Tiit Liiv12.00 – 13.00 LÕUNA13.00 – 13.30 Väikefirma kogemus. Kuidas nutika disainiga 25-le välisturule jõuti? Innovaatilise rehvivahetuspuki looja OÜ Rabaconda asutaja Jakob Saks13.30 – 14.40 Tööstusdisaini kogemuslood: OÜ Ulaelu (13.30-13.50), OÜ Led Street (13.50-14.10), Electrolux (14.10-14.40)14.40 – 15.10 Müüdi murdmine. Disain ei tasu ennast ära. Arutlusring ettevõtjate, konsultantide ja disainerite osavõtul15.20 Seminari lõpp

 *Korraldaja jätab endale õiguse viia programmis sisse muudatusi

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077