Tallegg avas täna renoveeritud ja laiendatud Tabasalu tehase, kuhu koondub nüüdsest ettevõtte kogu lihatöötlemine.
13,5 miljoni euro suurune investeering muudab Talleggi töökorralduse senisest märksa efektiivsemaks ja võimaldab tootmismahte senisega võrreldes kahekordistada.
„Me ei pea enam pidevalt kahe tehase vahel jahutatud liha transportima – lisaks transpordikuludele vähendame seeläbi ka oma tegevusega kaasnevat keskkonnamõju,“ tõdes Talleggi juhatuse esimees Teet Soorm.„Uued seadmed automatiseerivad hulga tööd, vähendades ühtlasi käsitsi töötlemist. Mis aga peamine – uus tehas lubab meil vastavalt kodu- ja välisturu nõudlusele tootmismahtu järk-järgult enam kui kahekordistada, “ lisas ta.Soormi sõnul suureneb välisturgudel nõudlus Eesti kanaliha järele pidevalt. „Loodame, et kasvanud tootmisvõimalused aitavad meil tõusta Baltikumi kanalihamüügi liidriks ning hoogustada Eesti broileri eksporti ka teistele turgudele,“ lisas ta.Tabasalu 13 000 ruutmeetri suurune tehas hakkab alates järgmisest aastast tootma kõiki Talleggi seniseid Loo tehases valminud tooteid - töötlemata jahutatud ja külmutatud lihatooteid ning lisaks ka marineeritud liha, küpsetatud ja suitsutatud lihatooteid, rulaade, sinke, vorste ja suupisteid. Lool jätkavad tegevust söödatehas, broilerifarm, haudejaam, munade sorteerimiskeskus ja Talleggi kontor.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Mida põlvkond edasi, seda rohkem on elektrimootoriga tõstukil eeliseid sisepõlemismootoriga tõstuki ees.