Autor: Raigo Neudorf • 23. september 2013

Uus tehas kergitab Talleggi tootmismahte kaks korda

Tallegg avas täna renoveeritud ja laiendatud Tabasalu tehase, kuhu koondub nüüdsest ettevõtte kogu lihatöötlemine.

13,5 miljoni euro suurune investeering  muudab Talleggi töökorralduse senisest märksa efektiivsemaks ja  võimaldab tootmismahte senisega võrreldes kahekordistada.

„Me ei pea enam pidevalt kahe tehase vahel jahutatud liha transportima – lisaks transpordikuludele vähendame seeläbi ka oma tegevusega kaasnevat keskkonnamõju,“ tõdes Talleggi juhatuse esimees Teet Soorm.„Uued seadmed automatiseerivad hulga tööd, vähendades ühtlasi käsitsi töötlemist. Mis aga peamine – uus tehas lubab meil vastavalt kodu- ja välisturu nõudlusele tootmismahtu järk-järgult enam kui kahekordistada, “ lisas ta.Soormi sõnul suureneb välisturgudel nõudlus Eesti kanaliha järele pidevalt. „Loodame, et kasvanud tootmisvõimalused aitavad meil tõusta Baltikumi kanalihamüügi liidriks ning hoogustada Eesti broileri eksporti ka teistele turgudele,“ lisas ta.Tabasalu 13 000 ruutmeetri suurune tehas hakkab alates järgmisest aastast tootma kõiki Talleggi seniseid Loo tehases valminud tooteid - töötlemata jahutatud ja külmutatud lihatooteid ning lisaks ka marineeritud liha, küpsetatud ja suitsutatud lihatooteid, rulaade, sinke, vorste ja suupisteid. Lool jätkavad tegevust söödatehas, broilerifarm, haudejaam, munade sorteerimiskeskus ja Talleggi kontor.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077