VKG kasvatab elektritootmise võimsust

VKG kontsernis soojuse ja elektri tootmise eest vastutav tütarettevõte VKG Energia alustab uue, viienda, turbiini ehitusega.

Leping, mille maht on 15 miljonit eurot, sai VKG Energia ja Leedu ettevõtte Ecobana vahel allkirjastatud juuli lõpus. Lepingu järgi kerkib VKG tootmisterritooriumile 2015. aasta juuliks täisvalmis uus turbiin, mille võimsus on 25 MW.

Venemaal Kaluga turbiinitehases toodetud seade on loodud arvestades VKG tehnoloogiliste nõudmistega ning näitajate poolest on see üks Eesti uuemaid ja tõhusamaid elektritootmisseadmeid. Ehituse ettevalmistamine territooriumil juba käib.

Seoses VKG kontserni suurte arenguplaanidega põlevkiviõli tootmise valdkonnas, mille kohaselt kerkivad tootmisterritooriumile veel kaks Petroter põlevkiviõlitehast (Petroter II, Petroter III), kasvab nii kontserni õlitootmisvõimsus kui ka soojuse ja elektri tootmise võimekus.

VKG viimane valminud turbiin avati 2011. aasta oktoobris, selle võimsus on 29 MW. Uus seade töötab edukalt, mis andis eelduse jätkata koostööd Kaluga tehase ja Ecobana meeskonnaga jätkata.

VKG Energia on VKG kontserni tütarettevõte, mille omandis on kaks elektrijaama soojusliku koguvõimsusega 700 MW. VKG Energia energiakaubanduse hallatavaks elektrienergia portfellimahuks on hetkel 450 GWh.

 

Osale arutelus

  • Raigo Neudorf

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara