Autor: Romet Kreek • 28. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ingman ostab osaluse pagaritööstuses Hagar

Ingman Groupi tütarettevõte Ingman Development OY omandab 45% Avo Kaasiku investeerimisfirmast OÜ Masa Kapital.

„Eestis on väga hea investeerimiskliima ja siin on palju investeerimisvõimalusi, kuid paljud firmad on liiga väikesed otseinvesteeringuteks Soomest,“ kommenteeris Peter Ingman värske investeeringu tagamaid. „Nüüd on meil olemas kohalik partner, kelleks on Avo Kaasik ja tema ettevõte Masa Kapital, kellega koos teha uusi investeeringuid Balti regioonis. Meie eesmärk on kasvatada praeguseid portfelliettevõtteid ja teha tulevikus ka uusi investeeringuid regioonis“ lisas Peter Ingman.

Avo Kaasiku hinnangul on Ingman Groupi näol tegu väga tunnustatud ja hinnatud investoriga, kellel on 80-aastane ettevõtluskogemus Soomes. „Ingmani kogemused toiduainetetööstuse ülesehitamisel on väga suured, soovime koos Ingmaniga arendada nii Hagarit kui ka teisi ettevõtteid. Samuti teeme kindlasti ka uusi investeeringuid tulevikus“.

"Ingmani sisseost ja kogemused tõstavad kindlasti Hagari potentsiaali ekspordiks Põhjamaadesse," ütles CF Advisory'st Alar Voitka.

Masa grupi ettevõtetele kuuluvad täna 100%-sed osalused ettevõtetes OÜ Masa Invest, OÜ Masa Capital Partners, AS Hallik (Hagar), OÜ Nedholm Design ja osalus ka OÜ-s Ecomet Invest. Tehingut nõustasid Soome poolt Hästö Salingre Attorneys at Law, Audiitorbüroo DFK Oy ja Eesti poolelt Nordic CF Advisory, Advokaadibüroo Red ja Advokaadibüroo Tark Grunte Sutkiene.

Peter Ingman esineb Äripäeva korraldataval Äriplaani konverentsil.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077