Autor: Raigo Neudorf • 11. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metsa- ja puidusektor kasvatas eksporti

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu (EMPL) teatel ulatus selle aasta esimeses kvartalis lisandväärtuse kasv metsa- ja puidusektori ettevõtetes 12,4 protsendini.

Seejuures kasvasid nii eksport kui ka toodangu- ja müügimahud. Statistikaameti andmetel oli puidupõhiste toodete eksport 2013. aasta esimeses kvartalis 390 miljonit eurot, kasvades võrreldes 2012. aasta sama perioodiga 11,7%.

Puittoodete väliskaubanduse bilansi ülejääk suurenes 291 miljoni euroni ja on aidanud kaasa kogu Eesti väliskaubanduse bilansi paranemisele.Tootmismahud on olnud stabiilsed ja kasvanud. Aasta esimese nelja kuu puittoodete toodangumahu indeks on eelmise aastaga võrreldes kasvanud + 5,6 % ja pabertoodete tootmismahu indeks jäänud eelmise aastaga võrreldes praktiliselt samale tasemele.Metsa- ja puidutööstuse 2012. aasta lisandväärtus oli rekordiline. Metsamajandamine, puidutööstus ning mööbli ja pabertoodete tootmine andsid kokku ligi 700 miljonit eurot lisandväärtust.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077