Autor: Sirje Rank • 5. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Standardi hotelliprojektid Soomes lükkuvad

Standardi jaoks on kokkutõmbumine Soome majanduses tähendanud kahe hotelliprojekti lükkumist aasta või paari võrra, ütles mööblifirma suuromanik ja tegevjuht Enn Veskimägi kommentaariks uudisele majanduslangusest Eesti jaoks ühel olulisemal eksporditurul.

Soome statistikaameti täna avaldatud andmeil on Soome majandus n.ö ametlikult languses - SKP on kahanenud kaks kvartalit järjest. Selle aasta esimese kvartalis oli langus 0,1% ja läinud aasta viimases kvartalis 0,7%.

Veskimägi sõnul ei tule see talle üllatusena - selged märgid olid juba aasta eest, kui Soome kasvuprognoose järjest kärpima hakati. Langus annab tunda ka turismis ja hotelliäris.

Standard on oma riskid hajutanud ja ei sõltu niivõrd ühest turust. "Meil on projekte Norrast Aafrikani," ütles Veskimägi. Kasvavad turud on Ukraina ja Venemaa – üksi Moskvas on puudu enam kui 100 000 hotellituba.

Samas möönis Veskimägi, et neil tootjatel, kelle jaoks Soome on peamine turg, on keerulisem. Aasta algusest on mööbli eksport Eestist Soome vähenenud ca 13%.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077