Standard tõstis ligi poole võrra müüki

Mööblitootja Standardi käive kasvas eelmisel aastal pisut üle kuue miljoni euro – 19,8 miljonini, mida on 45% võrra rohkem kui aasta varem.

Standard oli ise plaaninud 16% käibe kasvu. Üle kümne korra kasvatati müüki Saksamaale ja Belgiasse, lisaks kolmekordistus müük Rootsi ja kahekordistus Leetu. Juurde võeti müügis ka Norra ja Suurbritannia turgudel, kuid kaotades Sloveenias. Samuti suutis Standard pisut suurendada müüki Venemaale, Lätti ja Eestisse. Mullu alustas Standard eksporti ka Saudi Araabiasse ning suurendas oluliselt Araabia Ühendemiraatide osakaalu.

Firma murdis välja ka aasta varasemast pisut üle 400 000eurosest kahjumist, lõpetades eelmise aasta 1,57 miljoni eurose kasumiga.

Standardi enda hinnangul möödus 2014. aasta käibe- ja kasuminumbreid arvestades hästi. Lisaks büroo- ja hotellimööbli tootmisele, mis on nende põhitegevusala, alustas firma ka Soome turule köögi- ja garderoobimööbli seeriate kavandamist, tootmist ja turustamist.


Osale arutelus

  • aripaev. ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara