Standard tõstis ligi poole võrra müüki

Mööblitootja Standardi käive kasvas eelmisel aastal pisut üle kuue miljoni euro – 19,8 miljonini, mida on 45% võrra rohkem kui aasta varem.

Standard oli ise plaaninud 16% käibe kasvu. Üle kümne korra kasvatati müüki Saksamaale ja Belgiasse, lisaks kolmekordistus müük Rootsi ja kahekordistus Leetu. Juurde võeti müügis ka Norra ja Suurbritannia turgudel, kuid kaotades Sloveenias. Samuti suutis Standard pisut suurendada müüki Venemaale, Lätti ja Eestisse. Mullu alustas Standard eksporti ka Saudi Araabiasse ning suurendas oluliselt Araabia Ühendemiraatide osakaalu.

Firma murdis välja ka aasta varasemast pisut üle 400 000eurosest kahjumist, lõpetades eelmise aasta 1,57 miljoni eurose kasumiga.

Standardi enda hinnangul möödus 2014. aasta käibe- ja kasuminumbreid arvestades hästi. Lisaks büroo- ja hotellimööbli tootmisele, mis on nende põhitegevusala, alustas firma ka Soome turule köögi- ja garderoobimööbli seeriate kavandamist, tootmist ja turustamist.

Autor: aripaev. ee

Jaga lugu:
Seotud lood
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077