Standardi eksport +86%

Eesti mööblitootjatel oli mullu tõusude ja mõõnade aasta. Väga hästi läks aga Standardil, kes kasvatas eksporti hüppeliselt.

Kehvemini läks nendel tootjatel, kelle tegevus oli suunatud koduturule või Skandinaavia turule. Edukamad olid aga tööstused, kes mõni aasta tagasi suunasid oma tähelepanu Venemaa ja Saksamaa turul ekspordimahu suurendamisele.

Hotellide ja büroode sisustamisega tegelev Standard kasvatas möödunud aastal eksporti võrreldes 2011. aastaga 86%.

"Oleme kasvavas trendis ning kasumis, eelmise aasta käive oli üle 12 miljoni euro," lausus Standard ASi juhatuse esimees ja suuromanik Enn Veskimägi. Üle-eelmine aasta oli ettevõtte käive üle 11 miljoni euro.

"Majanduslangusega Eesti turg kukkus ja sinna, kuhu see kukkus, sinna ta jäi. Mingit aktiviseerumist ei ole olnud. Büroode sisustamine on meile oluline, kuid kuna see on suures osas avaliku sektori turg tänu Euroopa rahadele, siis selles osas meil kõige paremini ei läinud," iseloomustas Veskimägi eelmist aastat.

"Köögimööbli klientideks on suured peatöövõtjad. Suuremate projektide niðð ongi meid elus hoidnud. Vaatamata sellele, et Euroopas ja mujal maailmas on keeruline olukord ning uusi hotelle palju ei ehitata, olemasolevaid hotelle aga renoveeritakse regulaarselt. Hotellidel on kirjutamata reegel, et kaheksa-üheksa aasta tagant vahetatakse hotelli sisu välja - hotelli külalise jaoks peab olema alati värske sisu. Meid ongi päästnud see, et kaksteist aastat tagasi me läksime hotelliturule," rääkis Veskimägi.

Mis päästab teisi mööblitootjaid ja kuidas neil läks, loe pikemalt tänasest Äripäevast.


 

Osale arutelus

  • Alyona Stadnik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara