Autor: Alyona Stadnik • 10. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Standardi eksport +86%

Eesti mööblitootjatel oli mullu tõusude ja mõõnade aasta. Väga hästi läks aga Standardil, kes kasvatas eksporti hüppeliselt.

Kehvemini läks nendel tootjatel, kelle tegevus oli suunatud koduturule või Skandinaavia turule. Edukamad olid aga tööstused, kes mõni aasta tagasi suunasid oma tähelepanu Venemaa ja Saksamaa turul ekspordimahu suurendamisele.

Hotellide ja büroode sisustamisega tegelev Standard kasvatas möödunud aastal eksporti võrreldes 2011. aastaga 86%.

"Oleme kasvavas trendis ning kasumis, eelmise aasta käive oli üle 12 miljoni euro," lausus Standard ASi juhatuse esimees ja suuromanik Enn Veskimägi. Üle-eelmine aasta oli ettevõtte käive üle 11 miljoni euro.

"Majanduslangusega Eesti turg kukkus ja sinna, kuhu see kukkus, sinna ta jäi. Mingit aktiviseerumist ei ole olnud. Büroode sisustamine on meile oluline, kuid kuna see on suures osas avaliku sektori turg tänu Euroopa rahadele, siis selles osas meil kõige paremini ei läinud," iseloomustas Veskimägi eelmist aastat.

"Köögimööbli klientideks on suured peatöövõtjad. Suuremate projektide nišš ongi meid elus hoidnud. Vaatamata sellele, et Euroopas ja mujal maailmas on keeruline olukord ning uusi hotelle palju ei ehitata, olemasolevaid hotelle aga renoveeritakse regulaarselt. Hotellidel on kirjutamata reegel, et kaheksa-üheksa aasta tagant vahetatakse hotelli sisu välja - hotelli külalise jaoks peab olema alati värske sisu. Meid ongi päästnud see, et kaksteist aastat tagasi me läksime hotelliturule," rääkis Veskimägi.

Mis päästab teisi mööblitootjaid ja kuidas neil läks, loe pikemalt tänasest Äripäevast.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077