Autor: Raigo Neudorf • 9. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlased ostsid itaallastelt Vigala Piimatööstuse

Vigala Piimatööstus OÜ kuulub nüüd 100%  Eesti kapitalile - läbirääkimised endiste itaallastest omanikega päädisid eelmisel nädalal ostu-müügi tehinguga, mille tulemusena kuulub Vigala Piimatööstus Asperk OÜ-le.

„Ettevõttel on suur potentsiaal, mis on Eesti turul täiesti kasutama. Tehakse väga häid tooteid, kuid kahjuks on kaubamärk keskmise tarbija jaoks tundmatu,“ kirjeldas ettevõtte uus tegevdirektor Vallo Asperk.

Vigala Piimatööstuse OÜ pärineb Kivi-Vigala Piimaühingust, mis asutati 1925. aastal. Ühingul oli liikmeid 57 ning põhitoodanguks oli I sordi või. Õitseajal tõid piima 290 põllupidajat, see tegi päevas 9000 kg. Piimaühingul oli ka 5 koorejaama ning piimaühingu eripäraks oli see, et jõeäärsetest taludest korjati piim mootorpaatidel kokku.Aastal 1998 ostsid nõukogudeaegse piimatööstuse itaalia investorid. Järgnevatel aastatel ehitati euronõuetele vastav uus moodne tootmishoone ja paigaldati mozzarella juustu tootmisliin. Ettevõte põhitoodanguks ongi mozzarella juustud, lisaks toodetakse mascarponet, riccotat ning caciottat.Viimased aastad on itaallaste juustutehas vaikselt töötanud, kuid vähese nõudluse tõttu mitte täisvõimsusel. Uued omanikud keskenduvad esialgu turu laiendamisele, et selle kaudu ka tootmismahtu suurendada.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077