Autor: Romet Kreek • 25. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Olvi tegi Soomes üllatuskasvu

A Le Coqi omaniku Olvi esimese kvartali puhaskasum peaaegu kahekordistus.

Kompanii käive jätkuvatest tegevustest kasvas aastaga 20%, 68 miljonile eurole. Puhaskasum aktsia kohta kasvas 90,9%, 21 sendile aktsia kohta. Analüütikud ootasid seitse senti kasumit aktsia kohta.

"Olvile on aasta hästi alanud," kirjutas ettevõtte tegevdirektor Lasse Aho börsiteates. "Käive kasvas kõigis piirkondades. Parim müügikoguse, käibe ja tegevuskasumi paranemine tuli Soomest. Baltikumi ja Valgevene tegevuskasumid tulid veidi alla eelmise aasta tulemusi, kuna muudeti alkoholiseaduseid."

Olvile tulid kasuks ka raamatupidamispõhimõtete muudatused.

"Esimene kvartal on väike kvartal," ütles Äripäevale Nordea panga analüütik Rauli Juva. "Tulemused olid Soomes oodatust paremad, tõenäoliselt tänu Angry Birdsi karastusjookide ekspordikasvu tõttu. Samuti toetas ettevõtte tulemusi raamatupidamisepõhimõtete muudatused."

Hinnasihti ja soovitust ta ei saanud kommenteerida, kuid lisas, et üldiselt ei ole tema hinnangul põhjust muuta Olvisse suhtumist. 22. veebruaril andis ta Olvi aktsiale hoia-soovituse ning määras aktsiale 22eurose hinnasihi.

Olvi aktsia reageeris Helsingi börsil tulemustele 4%se tõusuga 22,50 eurole.

Olvi müük kasvas 9,4%, 9,5 miljonile liitrile. Soomes kasvas müük 33,2% ehk 9,1 mln liitri võrra, kuid Baltimaades vähenes müük 1,1% ehk 0,6 mln liitri võrra. Eestis ja Leedus müük langes, Lätis veidi kasvas.

Soomes suurenes käive 36,1%, 29,5 mln eurole. Balti riikides kasvas käive 2,1%, ja Valgevenes 34,3%, 12,6 mln eurole.

A Le Coqi käive kasvas aastaga 100 000 euro võrra, 15,9 mln eurole vaatamata sellele, et müük vähenes 1,4 mln liitri ehk 5% võrra. Ärikasum kasvas samuti 100 000 euro võrra, 2,1 mln eurole.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077