Autor: Raigo Neudorf • 15. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaapani Kobelco naaseb Eesti turule

Täna Münchenis alanud maailma suurimal ehitusmessil Bauma näitab Jaapani ekskavaatoritootjate liider Kobelco masinaid, mida juba selle aasta lõpus on võimalik osta ka Eestis.

Konekesko Ltd ja Kobelco Construction Machinery Co., Ltd. on leppinud kokku, et alustavad taas Kobelco ekskavaatorite importimist Soome ja Balti turgudele.

Vahepeal ettevõttega CNH Global N.V koostööd teinud Kobelco naaseb iseseisvalt Euroopa, Põhja-Ameerika, Lähis-Ida ja Venemaa turgudele. Konekesko on esimene Euroopa ettevõte, mis ühineb Kobelco uue, tema enda müügivõrgustikuga.Konekesko Eesti ehitusmasinate osakonna juhataja Martin Otsa sõnul on Kobelco teinud Konekeskoga koostööd juba rohkem kui 30 aastat. Eesti turul müüdi nende ekskavaatoreid 1990ndatel ja 2000ndate alguses.„Eestis on paljudel ehitusettevõtetel Jaapani Kobelco masinate kasutamise positiivne kogemus. Kobelco kaubamärk on hästi tuntud ja kõrgelt väärtustatud ning seetõttu oleme kindlad, et need autentsed sinised ekskavaatorid leiavad taas tee ehitusplatsidele üle kogu Eesti,“ sõnas Ots.„Me taastame olukorra, mis meil oli 10 aastat tagasi, mil Konekesko turustas Soomes ja Baltimaades Kobelco siniseid masinaid. Soomes olime roomikekskavaatorite turuliider. Oleme rõõmsad autentsete Kobelco ekskavaatorite tagasituleku üle ning meie ühine eesmärk on kasvatada oluliselt oma turuosa ja säilitada pikaajaliselt kaubamärgi väärtus,“ sõnas Konekesko Ltd. tooteliinidirektor Riku Rahikka.Esimesed Kobelco ekskavaatorid saabuvad Balti riikidesse 2013. aasta lõpus.Kobelco Construction Machinery on Jaapani ekskavaatoritootja, kontserni Kobe Steel Group kuuluv ettevõte. Kobelco tootis oma esimesed ekskavaatorid juba 1930ndatel.2012. aastal valmis Kobelcol Hiroshimas uus, tema kõige kaasaegsem ja tõhusam ekskavaatoritehas, tootmismahuga üle 11 000 ühiku aastas. Kobelcol on tehased ka Hiinas, Tais ja Indias. Kobelco on lühikese pöörderaadiusega ekskavaatorite tehnoloogias teerajaja ning valdkonna liider masinate vähese kütusetarbimise ja tipptasemel kaeveomaduste poolest. Kobelco toodab rohkem kui 30 000 ekskavaatorit aastas.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077