Soome alkoholitootja Altia tehas hakkab energiat tootma

Alkoholitootja Altia Soomes asuva Koskenkorva tehase juurde rajatakse 10-megavatise võimsusega jõujaam, mis sobib põllumajandusliku biomassi põletamiseks.

Ettevõtte tootmisprotsessi jaoks auru tootma hakkav jõujaam kasutab toorainena tootmise kõrvalsaadusi. Investeeringuga tõuseb Altia energiasõltumatus Koskenkorva tehase auruga varustamisel 65 protsendini ning sellega vähendatakse sõltuvust turbast kui energiaallikast. Tehase CO2 heitmed vähenevad praegusega võrreldes peaaegu poole võrra, teatas Altia Corporation.

„Jõujaam tagab konkurentsivõimelise aurutoodangu Koskenkorva tehases, seda tänu sõltumatule kütusetoodangule ning eri tüüpi kütustele. Investeering aitab meil edaspidi tõsta tootmisvõimsust. Jaama peamine kütus on odraaganad, mis on etanooli ja tärklise tootmise kõrvalsaadus ning võrreldav põhu põlemisomaduste ning kütteväärtusega. Tulevikus saab jõujaamas kütta ka teisi biokütuseid, nagu näiteks põhku ja hakkepuitu,“ ütles Koskenkorva tehase direktor Antti Snellman.

Koskenkorva tehas toodab Altia oma toodete, nagu näiteks Koskenkorva vodka tarbeks teraviljapiiritust, aga ka tärklist ning loomasööta. Aastas kasutab tehas ligi 200 000 tonni Soome otra, mis moodustab riigi odrasaagist ligi 15 protsenti ning enam kui 30 protsenti riigis müüdavast odrast.

Koskenkorva jõujaama ehitustööd algavad käesoleva aasta alguses ning lõpevad järgmise aasta lõpus. Investeeringu kogumaht on ligi 15 miljonit eurot.

Altia Corporation on Põhja- ja Baltimaades tegutsev juhtiv alkoholitoodete tootja, maaletooja ning turustaja, mille Eesti tütarettevõte on Tabasalus tegutsev Altia Eesti AS. Altia kõige tuntum Eestis toodetud kaubamärk on Saaremaa Vodka ja ettevõte turustab ka mitmeid tuntud rahvusvahelisi joogibrände nagu näiteks Jack Daniel’s, Amarula, Meukow ja Bowmore.

 

Osale arutelus

  • Raigo Neudorf

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara