Autor: Raigo Neudorf • 21. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tutvu selle aasta suuremate välisinvesteeringutega Eestisse!

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus tegi toostusuudised.ee palvel ülevaate selle aasta suurematest välisinvesteeringutest Eestisse.

Üks suuremaid tänavusi välisinvesteeringuid on Muuga sadamasse rajatav Katoen Natie logistikakeskus, mille koguinvesteering Eestisse ulatub ca 30 miljoni euroni ning mille tulemusena tekib 60 uut töökohta. Nimetatud investeeringu puhul on kapitali päritoluriigiks Holland.

AS Estonian Cell investeerib aga 2013. aastal kokku 17 miljonit eurot haavast puitmassi tootva tehase efektiivsuse suurendamiseks ja jätkusuutlikkuse tagamiseks. Olulisemateks investeeringuteks on täiendava pakkeliini paigaldus ja veepuhastuse laiendamine anaeroobse puhastusprotsessiga.

ABB poolt Jürisse rajatav uus tootmis- ja büroohoone läheb maksma kokku ligi 13 miljonit eurot. Kõnealusest projektist kirjutas suvel ka toostusuudised.ee.

USA kapitali toel toimunud Molycorp Silmeti laiendus läheb kokku maksma umbes 14 miljonit eurot ning selle tulemusena luuakse juurde 50 töökohta.

Vaasan & Vaasan Groupi poolt Sauele rajatav külmutatud pagaritoodete tehase koguinvesteeringu suuruseks on 10 miljonit eurot, mille tulemusena luuakse juurde 100 töökohta. Kapitali päritoluriigiks selle investeeringu puhul on Soome.

Läti kapitali toel viiakse aga läbi Kohila Vineeri laiendust, mille maksumus ulatub kokku 9 miljoni euroni ning mille tulemusena luuakse 70 uut töökohta.

Samas puudub täpne info investeeringute suuruse kohta kahe olulise projekti puhul. Esimene neist on TeliaSonera arenduskeskus, mille tulemusena luuakse Eestisse 50 uut töökohta. Teiseks projektiks on aga Autolivi metallkomponente tootva tehase kolimine Eestisse, mis tähendab 80 uue töökoha loomist.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077